Aslında sosyal hayattan koparma konusu da kişinin kendi isteğine bağlı olarak internette ne kullandığına bağlı bir seçimden kaynaklanmaktadır. Bu duruma örnek olarak eğer bir sosyal ağ tutkunuysanız vay halinize o zaman. Gününüzün birçok kısmını sosyal medya’da geçirerek girdiğiniz internet siteleri aslında pek o kadar da fayda sağlamamaktadır. Nedeni ise çevrenizdeki insanlardan git gide uzaklaşmanıza ve ileri bir zamanda ise yalnız kalmanıza neden olmasıdır. Bir diğer örnek ise iyi olarak geçmekle beraber, örneğin bankacılık işlemlerinin günümüzde kolay hal alması internet ve mobil bankacılık üzerine gelişim göstermesiyle birkaç tık sayesinde saatlerimizi alan işlerimizi birkaç dakikaya rahatlıkla sığdırmamızı sağlamakta. Bununla birlikte ayrıca  haberler ile ilgili birçok internet sitesinin de açılması insanların ülke ve dünya üzerinde oluşan tüm olaylara anlık olarak haberdar olmasını sağlamaktadır.

                Nitekim bunlar internetin faydaları arasında geçmekle beraber bir ihtiyaç halini de almış bulunmakta. Gösterdiğimiz sosyal medya ve benzeri oyun oynama uygulamaları sadece zaman kaybı yaratan ve sizi işinizden alı koyan temel unsurları içermekten başka bir şeye yaramamaktadır. Oysaki bir bankacılık işlemi sizi hususi işlerinizden etmeden akıllı telefonlardan veya bilgisayardan internete bağlı olarak tüm işlemlerinizi yapmanızı sağlamaktadır. Ayrıca haber siteleri örneği ise sizi şehriniz, Türkiye veya dünya’da oluşan haberler ile bilgi sahibi etmektedir. Haber sitelerinin son zamanlarda yüksek bir seviyede rağbet görmesi alışıldık olan televizyondaki haber programlarının yayın saatlerinin aksine an ve an güncel haberler başlıklarını sunmasından kaynaklanmaktadır. Haberlerin sürekli güncel olması da ziyaretçileri site içerisinde tutarak tüm olaylardan haberdar olmasını sağlamakta. Buda sosyal medyanın aksine hem haberleri akşam saatlerinde değil her an okuyabilme hem de değişik kategoriler üzerinden bilgi sahibi olmanızı sağlamaktadır.

TARAFSIZ HABER SİTELERİ HANGİLERİDİR?

                Haberler unsurunu nitekim birçok web sitesi veya televizyon programı tarafsız bir şekilde sunmamaktadır. Buda ister istemez farklı görüşlere sahip olan okuyucuları o siteden uzaklaştırmakta olup, farklı haberler ile ilgili bilgi sunan internet siteleri üzerine arayış içerisine sokmaktadır. Doğru ve tarafsız haber başlıkları içeren haber sitelerine yönelik bu aramalar neticesinde kişinin kendi görüşlerinden veya başka fikir ve düşüncelere sahip kişilerin ilgisini çeken haber sitelerinden çok daha dürüst ve tarafsız haberler başlıklarını sunan internet sitelerini tercih etmektedirler.

                Bunun nedeni genellikle taraf tutan haber siteleri kişinin düşünce özgürlüğünü veya fikirlerini rencide edici farklı haber başlıkları ya da içerikleri sunarak kişinin rahatsız olmasını sağlamasındandır. Buna yönelik bir fikir olarak ve aynı zaman’da öneri olarak yazımızın sonunda sizlere yıllardır tarafsız haber niteliği taşıyan www.ajanshaber.com adlı haber sitesini sunuyoruz.