Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Onur Alkan’ın cenazesi memleketi Sivas’a getirildi. Şehidin annesi Saniye Alkan’ın,"Yavrum senin elinin daha kınası kurumadı" diye feryat etti.
Lice’de PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 5 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Onur Alkan’ın cenazesi Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Sivas’a getirildi. Şehidin cenazesini Nuri Demirağ Havalimanı’nda Sivas Valisi Davut Gül, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Albay Mehmet Kip, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, şehidin ailesi ve yakınları karşıladı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun uçaktan indirildiği sırada şehit annesi Saniye’nin "Yavrum Onur senin elinin daha kınası kurumadı. Sen daha çok küçüktün yavrum. Sen o tabutun içine giremezsin yavrum" diyerek ağıtlar yakması yürekleri dağladı. Şehidin 1.5 ay önce evlendiği eşi Gülşah ise ayakta durmakta güçlük çekerken gözyaşı döktü. Şehit eşini askeri yetkililer teselli etti. Şehidin naaşının cenaze aracına konulmasının ardından tabutun başına gelen anne Saniye Alkan, "Açın yüzünü göreyim, Onur kalksana diyerek" feryat etti. Fenalık geçiren anneye 112 sağlık ekipleri müdahale etti.
Karşılamanın ardından şehidin cenazesi karayolu ile Akıncılar ilçesinde gönderildi. Şehidin cenazesi Akıncılar ilçesinde ikindi namazına müteakiben toprağa verilecek.
(İHA)