Mardin’in Midyat ilçesinde teröristlerce jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım’ın İzmir’deki ailesine acı haber ulaştı.
Dargeçit Anıtlı Jandarma Karakolu’na yaklaşmaya çalışan bombalı aracı fark eden karakola bağlı korucular, araca müdahale ettiği sırada meydana gelen patlama sonrası 1 asker ve 2 korucu şehit olmuş 9 kişide yaralanmıştı. Patlamada şehit olan Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım’ın şehit haberi İzmir’in Buca İlçesinde ikamet eden baba ocağına tez ulaştı. Şehit haberinin ardından şehit Astsubay Salih Yıldırım’ın yakınları Baba Mehmet Yıldırım’ın Buca Kapalı Cezaevi Lojmanlarındaki evine akın etti. Buca Kapalı Cezaevinde başteknisyen olarak çalışan Baba Mehmet Yıldırım oğlunun şehit haberini aldıktan sonra metanetini koruduğu görüldü. Şehit Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım’ın cenazesi memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesinde defnedileceği bildirildi.
Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım’ın kısa bir süre önce İzmir’in Aliağa ilçesine tayini çıktığı ve bir ay sonra İzmir’e gelemeye hazırlandığı öğrenildi.
(İHA)