Elazığ’ın Kovancılar ilçesi yakınlarında askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Selahattin İlhan’ın Adana’daki baba ocağına ateş düştü. Şehidin babası, "Elden bir şey gelmez, vatan sağolsun" diyerek gözyaşı döktü.
Jandarma Özel Harekat Timleri’ni göreve bırakıp dönen 23 DS 551 plakalı askeri araç, Elazığ-Bingöl Karayolu Kovancılar ilçesi Çakırkaş mevkisinde, yoldan çıkarak karşı şeride geçip şarampole devrildi. Kazada, Jandarma Uzman Onbaşı Selahattin İlhan (27) şehit oldu. Araçta bulunan uzman erbaşlardan Ali Ceylan, Gürkan Çıplak ve Levent Kaya ise yaralandı.
3 yıl önce vatani görevini İzmir Foça’da jandarma komando olarak yapan Selahattin İlhan, memleketi Adana’ya döndükten sonra uzman çavuşluk sınavına girdi. Sınavı kazanan İlhan, 2,5 yıl önce Tunceli’de görevine başladı. Bugün de görev sırasında geçirdikleri kazada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Selahattin İlhan’ın Adana’da baba ocağına ateş düştü.
Merkez Sarıçam ilçesi Esentepe Mahallesi, 30059 Sokak’ta oturan anne Elif baba Abidin İlhan ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba ocağı, Türk bayraklarıyla süslenirken, taziye çadırı kuruldu. Şehidin anne ve babası taziyeleri kabul edip gözyaşı döktü.
Oğlu Selahattin’in 2,5 yıldır aynı yerde görev yaptığını, çok sevdiği için asker olduğunu söyleyen baba Abidin İlhan, "Yapacak bir şey yok. Elden bir şey gelmez. Vatan sağolsun" diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Şehidin cenazesi, yarın saat 10.00’da Buruk Mezarlığında toprağa verilecek.
(İHA)