Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Osman Yurt’un Sivas’taki baba ocağında yas var.
Cizre ilçesinde terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası amacıyla 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sırasında PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu özel harekat polisi Osman Yurt (44) şehit oldu. Ordu’da görev yapan ve geçici görevle Cizre’ye giden Yurt’un Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Çiğdem Evler’de bulunan baba ocağına gelen emniyet ekipleri acı haberi baba İsa ve anne Huriye Yurt’a veremedi. Ailenin tatil için Ordu’ya gittiği acı haberi alan ailenin Sivas’a doğru yola çıktığı öğrenildi.
Evli ve Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak adlı üç çocuğu olduğu öğrenilen şehit polisin Yüceyurt Mahallesi’nde yaşayan kız kardeşi Fadime Dönmez’e de acı haberi emniyet mensupları verdi. Şehit polisin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı.
Şehidin komşusu İbrahim Ölmez, ”Çok iyi komşumuz, çok iyi arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar versin. Anne ve babası buradaydı tatile gitti. Oğlu Ordu’da oturuyor oraya gezmeye gittiler” dedi.
Şehidin cenazesinin, Şırnak’ta düzenlenecek törenin ardından memleketi Sivas’a getirileceği ve ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan polis şehitliğinde defnedileceği öğrenildi.
(İHA)