AMASYA (AA) - Malazgirt'te 27 Temmuz'da eşi ve çocuğunun da yer aldığı otomobile teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız için baba ocağı Merzifon ilçesindeki Ortaova köyünde mevlit okutuldu.

Köy camisinde düzenlenen mevlite katılan Adana'nın Ceyhan ilçesinde sınıf öğretmenliği yapan Özlem Ellialtı, şehit Binbaşı Kulaksız'ın eşi Sibel Kulaksız'a kendi yaptığı Arslan Kulaksız'ın tablosunu hediye etti.

Ellialtı, doğum gününe hazırlık yaparken Kulaksız'ın şehit edildiğini öğrendiğini, bunun üzerine doğum günü kutlamasını iptal ettiğini anlattı.

Olaydan çok etkilendiğini dile getiren Ellialtı, "Resimle iç içe bir insan olduğum için Arslan binbaşımızın resmini yapmak istedim. Resmi 4 günde tamamladım ama vermek için biraz beklemenin uygun olacağını düşündüm. Geçen hafta Sibel hanım ile iletişime geçtim. Mevlit okutulacağını söyleyip davet edince gelmeye ve resmi burada teslim etmeye karar verdim" dedi.

Milletçe zor günler geçirildiğini, arka arkaya maalesef şehit haberleri geldiğini belirten Ellialtı, "Ama Aslan Binbaşı Aslan Kulaksız'ın ölümü beni farklı etkiledi. Eşine kol kanat germesi, kurşunlara kendini siper etmesi beni çok etkiledi" ifadesini kullandı.

Sosyal medyadan resmi yaptığını duyurduğunu, binlerce insanın yorumlarıyla, yürekleriyle kendisine destek olduğunu belirten Ellialtı, pek çok insanın iletişime geçip Kulaksız ile ilgili anılarını anlattığını, bunun da resmi yapma sürecinde kendisine faydalı olduğunu kaydetti. Ellialtı, resmi yapmakla Kulaksız'ın ailesini de tanıma fırsatı bulduğunu ifade ederek, yaşanan acıların son bulmasını diledi.

- "Eşimi Malazgirt'e barış, huzur getiriyor diye şehit ettiler"

Şehit Kulaksız'ın eşi Sibel Kulaksız da eşinin şehit olmasının ardından yaşananların milletin yürekten sevgisi olduğunu vurguladı. İnsanların kendisiyle aynı acıyı, üzüntüyü yaşadıklarını belirten Kulaksız, Özlem Ellialtı'nın da hiç tanımadığı halde eşinin resmini yapıp kendisini onure ettiğini dile getirdi.

Eşinin babayiğit, güçlü bir insan olduğuna işaret eden Kulaksız, "Onu kimse yenemezdi. Bu resmin onun anısına yapılmasıyla yenilmez olduğunu bir kez daha ispat etti. Bundan sonra vatanını, milletini seven herkes benim ailem, kardeşimdir" diye konuştu.

Birbirlerini hiç tanımadıkları halde Özlem Ellialtı'nın da acıyı, hüznü yaşadığını, bunun çok farklı bir anı olduğunu anlatan Kulaksız, "Yapılan jestin yanında kelimeler ifadesiz kalıyor. Birbirimizi hiç tanımıyorduk. Bir insan nasıl şereflendirilir bu şekilde. Şehit edildiği için, vatanını onure ettiği için herkes şehidine sahip çıkıyor. Eşimi bunlar Malazgirt'e barış, huzur getiriyor diye vurdular, şehit ettiler" şeklinde konuştu.

Kulaksız, "Bir ağabeyimize hacca gitmek istediğimi söyledim. O da konuyu Diyanet İşleri Başkanlığına iletmiş. Bu yıl vakit geçti. İnşallah gelecek yıl çocuklarımla beni hacca gönderecekler" dedi.

Mevlite Şehit Kulaksız'ın ailesi ve yakınları ile Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Sami Özatak, Merzifon Kaymakamlığına vekalet eden Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Merzifon Emniyet Müdürü Seyfettin Süer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Kahraman ile vatandaşlar katıldı.