Hakkari’de geçtiğimiz günlerde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş’in kardeşi Mecit Keleş, Karasu Kaymakamlığına başvurarak ağabeyinin görevine talip olduğunu bildirdi.
Çukurca - Hakkari Karayolu Doğanlı bölgesinde teröristlerin yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş şehit olmuş, yapılan cenaze töreniyle Hasan Keleş dualarla son yolcuğuna uğurlanmıştı. Karasulu Uzman Çavuş Hasan Keleş’in kardeşi Mecit Keleş, ağabeyinin görevine talip olduğunu ve onun bıraktığı yerden kutlu davayı sürdürebilmek için Karasu Kaymakamlığına dilekçe yazdı.
Şehit kardeşi Mecit Keleş yazdığı dilekçesinde, “Ağabeyim Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş, 24 Temmuz 2016 günü Hakkari’nin Çukurca bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşmüştür. Ben de yoklamamı yaptırdım ve Şubat 2017’de asker olacağım. Bir şehit kardeşi olarak onun emanetini devam ettirmek için askerliğimi Jandarma Komanda olarak yapmak ve sonrasından da Uzman Çavuş olarak göreve devam etmek istiyorum. Bu konuda gerekli yardımların yapılması taleplerimin yerine getirilmesini arz ederim” ifadelerini kullandı.
Şehit kardeşi Mecit Keleş’e Karasu Kaymakamlığından önümüzdeki günlerde cevap yazılması bekleniyor.
(İHA)