TRABZON (AA) - Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin makam odasına el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için Trabzon, Ordu, Giresun ve Kırklareli'nde mevlit düzenlendi.

Trabzon Valiliğince Merkez İskenderpaşa Camisi'nde düzenlenen mevlitte, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi.

Mevlide, Vali Yücel Yavuz ile çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Keramettin Demir'in yaptığı dualarla program sona erdi.

Kentin ilçelerinde de mevlit okundu.

- Ordu

Ordu Valiliğince kent merkezindeki Aziziye Camisi'nde ikindi vakti gerçekleştirilen programda, Kur'an-ı Kerim okunması sonrasında dua edildi.

Programa, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Altınordu ilçesindeki Atik İbrahim Paşa Camisi'ndeki mevlitte, din görevlileri Kur'an-ı Kerim okudu. Şehit Kaymakam Safitürk ile tüm şehitler için dua edildi.

Kent genelinde Kur'an Kursu öğrencileri, Safitürk ile tüm şehitler için okudukları hatmin duasını, camilerde yaptı.

- Giresun

Giresun Valiliğince Hacı Miktat Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Programda, Vali Hasan Karahan, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar hazır bulundu.

- Kırklareli

Kırklareli Valiliğince Hızırbey Camisi'nde gerçekleştirilen mevlitte, Kur'an-ı Kerim okundu.

Duaların edildiği programa, Vali Esengül Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Civelek, tören sonrası, şehit Kaymakam Safitürk'e Allah'tan rahmet diledi.

Bir daha şehit haberleri duymak istemediklerini dile getiren Civelek, tüm şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.