Mardin’in Dargeçit ilçesinde teröristler tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan polis Mehmet Hüseyin Balta, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde gözyaşları ve Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.
Mardin’ Dargeçit ilçesinde PKK’lıların döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan 4 polis memuru, Mardin’de yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehit polislerden Diyarbakır Çınar ilçesi doğumlu Mehmet Hüseyin Balta, karayolu ile babaocağı Aşağıkonak köyüne getirildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören öncesi Balta’nın yakınları köy mezarlığına geldi. Balta’nın cenazesinin içinde bulunduğu ambulansın mezarlığa gelmesi ile yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak sinir krizleri geçirdi. Yakınları tarafından güçlükle yatıştırılan anne Adile Balta, tören mangasında görevli polisin taşıdığı oğlunun fotoğrafını eline alarak ağıt yaktı. Çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninde, kılınan cenaze namazının ardından polis memuru Mehmet Hüseyin Balta toprağa verildi.
Şehit polis memuru Hüseyin Balta için köy meydanında taziye çadırı kuruldu. Akşam saatlerinde beraberindeki Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile birlikte taziye çadırına gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, şehit için Fatiha okumasının ardından köyden ayrıldı.
(İHA)