Güneydoğu’daki terör operasyonlarında aktif olarak görev yapan ve Adıyaman’da zırhlı araçla yaşadığı kaza sonrası şehit düşen polis memuru Seracettin Kılınç için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesi’nde görevli polis memuru Seracettin Kılınç, zırhlı shortland araçla devriye görevi yaparken araç takla atmış, Kılınç kaldırıldığı hastanede şehit olurken, Rıza Cerit ve Selvet Şimşek yaralanmıştı.
Şehit polis memuru Seracettin Kılınç için Adıyaman Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törende, şehit yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Şehidin annesi Pakize Kılınç ve babası Mehmet Kılınç başta olmak üzere, yakınları sinir krizleri geçirdi. Ayakta durmakta zorlanan şehidin yakınlarını Vali Abdullah Erin, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner başta olmak üzere protokol üyeleri ayakta tuttu. Yakınları şehidin Türk bayraklı tabutuna sarılarak, göz yaşları döktü.
Törende konuşan Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, şehit polis memuru Seracettin Kılınç’ın ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna başta Tunceli, Şanlıurfa, Diyarbakır Sur, Mardin Nusaybin gibi yerlerde aktif olarak görev yaptığını kaydetti.
Daha sonra Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, dua yaptırdı. Duanın ardından tören mangasından önce özel hareket polisleri şehit olan arkadaşlarına son görevlerini yerine getirerek, tabutu omuzladı.

“EVDE NİŞANLISI BEKLİYOR, BEN NİŞANLISINA NE DİYECEĞİM?”
Tören sonrası Adıyaman Valisi Abdullah Erin ve Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, acılı baba Mehmet Kılınç’ın koluna girerek, araca kadar götürdü. Acılı baba göz yaşları içerisinde, “Oğlumu evde nişanlısı bekliyor. Ben nişanlısına ne diyeceğim? Ne diyeceğim, kimi getirdim diyeceğim?” demesi yürekleri dağladı.
Şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Malatya’ya gönderildi.
(İHA)