Hakkari Çukurca’da güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Tolga Akdaş, Ankara’da Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde dün sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Tolga Akdaş için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii’ne girişlerinde şehidin babası Hacı, annesi Telli ve kız kardeşi Ebru Akdaş’a taziyelerini sundu.
Anne Telli Akdaş törene üzerinde Türk bayrağıyla katıldı. Cenaze namazı öncesinde Akdaş ailesi ve aile yakınları şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna kırmızı ve beyaz karanfiller bırakıp gözyaşları döktü.

KÜRTÇE AĞITLAR YAKILDI
İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Piyade Uzman Onbaşı Tolga Akdaş’ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda bir süre taşındıktan sonra top arabasına koyuldu. Top arabasının geçişi sırasında şehidin aile yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin annesi, babası ve kız kardeşi ise asker selamına durarak Tolga Akdaş’ı son yolculuğuna uğurladı.
Törenin ardından şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürüldü.
(İHA)