KASTAMONU (AA) - Kastamonu bisiklet grubu üyeleri, 15 Temmuz şehitleri için tarihi İstiklal Yolu'nda 94 kilometre pedal çevirdi.

Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'nda gemilerden kayıklarla alınan yardımlar, İstiklal Yolu adı verilen güzergahtan kağnılarla cepheye kadar ulaştırılıyordu.

Kastamonu bisiklet grubu üyeleri, yolun Kastamonu-İnebolu arasında kalan 94 kilometrelik bölümünde 15 Temmuz şehitleri için pedal çevirdi.

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehitleri için 16 bisikletçi ile İnebolu'ya gittiklerini söyledi.

Güzergahın zor bir parkur olduğunu hatırlatan Dağdelenoğlu, şöyle konuştu:

"Bazı bölümleri bisikletle çıkmak canımızı çok acıttı ancak 15 Temmuz gecesi her kurşun yiyen şehidimizin acısının bizden kat be kat fazla olduğunu da biliyoruz. Onlar bize bir devlet emanet ettiler. 15 Temmuz gecesi şehit olan kardeşlerimiz bizim özgürce bu ülkede yaşamamızı sağladılar. Artık bağımsız tek bir devletimiz, tek bayrağımız, tek milletimiz ve tek vatanımız var."

Anadolu coğrafyasında yaşananların tüm İslam coğrafyasını etkilediğini ifade eden Dağdelenoğlu, şunları dile getirdi:

"Anadolu coğrafyasında özgür ve bağımsız bir devletimizin olması tüm İslam coğrafyasında ve mazlum coğrafyalarda yaşayanlar için de bir umuttur. Bu umudu hep beraber korumak, yeşertmek, daha adil ve hakça paylaşımın olduğu güzel bir dünyayı gelecek nesillere aktarmak her Türk vatandaşının görevidir."

Şehitlerin her zaman hatırlanması gerektiğini vurgulayan Dağdelenoğlu, "Onlar hep hatırlansın ki bu topraklar nasıl alındı herkes bilsin. Biz, onları unutturmamak için bugün pedal çeviriyoruz." diye konuştu.