Hakkari Şemdinli'de PKK'lı hainlerin saldırısında 10'u asker, 8 sivil toplamda 18 vatandaşımız şehit düştü. 

SAMSUN VE TRABZON'A ACI HABER
nHakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısına uğrayan Durak Jandarma Karakolu'nda görev yapan Samsunlu 2 uzman çavuş şehit oldu. 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde jandarma karakolunda gerçekleşen bombalı saldırıda 10'u asker, 8'i sivil 18 kişi şehit oldu. Samsun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, karakolda görev yapan Samsunlu 2 uzman çavuştan haber alınamadığı belirtilmişti. Ancak acı haber daha sonra ortaya çıktı ve Samsun'un Atakum ilçesi Elmaçukur Mahallesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Ertan Bayraktar (24) ile yine Samsun'un Yakakent ilçesi Mutaflı Mahallesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun (25) hain saldırıda şehit oldukları açıklandı. Şehit Uzman Çvş. Bayraktar'ın Samsun nüfusuna kayıtlı olmasına rağmen aslen Trabzonlu olduğu bildirildi. 



Şehit Ertan Bayraktar'ın bekar olduğu ve babasının daha önce hayatını kaybettiği, annesi ile diğer aile fertlerinin İstanbul Tuzla'da ikamet ettikleri, şehit Bayram Aksu'nun ise evli olduğu, çocuğunun bulunmadığı ve eşinin İstanbul Maltepe'te ikamet ettiği, anne ve babasının ise Yakakent ilçesi Mutaflı Mahallesi'nde hayatlarını sürdürdükleri öğrenildi.



ŞANLI URFA'YA ACI HABER
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde jandarma noktasına düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Özkan Altınok’un Şanlıurfa’da yaşayan annesine acı haber verildi. 
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde jandarma noktasına düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Özkan Altınok’un Şanlıurfa’da yaşayan annesine acı haber ulaştı. Haliliye ilçesi Devteşti Mahallesi'ndeki eve giden yetkililer, acı haberi anne Ayten Çalışkan’a verdi. Yalnız yaşadığı öğrenilen anne sinir krizi geçirdi. Nişanlı olduğu öğrenilen şehit Özkan Altınok’un bir ay sonra evleneceği belirtildi.
Şehidin anne ve babasının boşandığı, annesinin Şanlıurfa'da, babasının ise Adana'da yaşadığı öğrenildi. Şehit annesi Ayten Çalışkan, oğlunun cenaze törenine katılmak üzere Adana'ya gitmek üzere yola çıktı. 

TERHİSİNE 1 AY KALMIŞTI
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bombalı araçla düzenlenen hain saldırıda şehit olan Onbaşı Evren Kara’nın Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Killik Mahallesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Kara’nın terhisine 1 ay kaldığı öğrenildi. 
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 23 yaşındaki Onbaşı Evren Kara’nın acı haberi, Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Killik Mahallesi’ndeki baba ocağına ulaştı. Acı haber aileye Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ve beraberindekiler tarafından verildi. Acı haberi alan anne Mendua Kara ve baba Galip Kara gözyaşlarına hakim olamadı.
3 kardeşi olduğu belirtilen şehit Onbaşı Evren Kara’nın terhisine 1 ay kaldığı öğrenildi.

DÜĞÜN KONVOYU SON ANDA KURTULDU
Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki patlamada, bir düğün konvoyunun ise kıl payı kurtulduğu öğrenildi.
Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerinde Durak Karakolu’na sabah saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Şemdinli’den Yüksekova ilçesine gelin almaya giden Can ailesinin düğün konvoyu da patlamadan kıl payı kurtuldu. Karakola yaklaşık 300 metre mesafedeyken patlamanın meydana gelmesiyle konvoy durdu. Yolun trafiğe kapanması üzerine düğün sahipleri ise gelini almadan tekrar Şemdinli ilçe merkezine döndüler.

Hakkari'nin Şemdinli’de teröristlerin yol kontrolü sırasında patlattıkları bombayla şehit olan 10 askerden birisinin 8 aylık er Malatya’nın Yazıhan İlçesi’ne bağlı Sürür Köyü’nde oturan 21 yaşındaki Eyüp Hacıoğlu olduğu belirlendi. Adıyamanlı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu da hain saldırıda şehit olan 10 asker arasında.

Jandarma Komando er Eyüp Hacıoğlu’nun acı haberi köyde oturan, ailesine bildirildi. Çiftçilik yapan baba Nihan Hacıoğlu ile yakınları sinir krizleri geçirdi. Bekar olduğu bildirilen Eyüp Hacıoğlu’nun cenazesini teslim almak üzere bir grup yakınının Şemdinli’ye hareket ettiği bildirildi.

SON PAYLAŞIMI YÜREKLERİ DAĞLADI
Şemdinli’de teröristlerin yol kontrolü sırasında patlattıkları bombayla şehit olan 21 yaşındaki Eyüp Hacıoğlu’nun son paylaşımı yürekleri dağladı.Jandarma Komando er Eyüp Hacıoğlu’nun Facebook sayfasındaki son sözleri, "Ne kimseye muhtaç olduk, ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duasıyla geldik, hocanın selasıyla gideriz" olduğu görüldü. Er Eyüp Hacıoğlu Şemdinli'de şehit oldu



 ADIYAMAN'A DA ŞEHİT ACISI
Şemdinli’de, bugün PKK’lı teröristlerce  Durak Jandarma Kontrol Noktası’na bombalı araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 8 de sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu da şehit düştü. Uzman Çavuş Aydoğdu’nun şehadet haberi, Vali Yardımcısı Onur Kökçü ve askeri yetkiler tarafından Sümerevler Mahallesi’nde yaşayan babası Hacı Yusuf Aydoğdu’ya verildi. Acı haberi alan şehidin annesi Fatma Aydoğdu fenalık geçirirken, kardeşleri eve gelen askerlere sarılıp Türk bayraklarını öperek gözyaşı döktü. Acılı anneye sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, yasa boğulan ailenin oturduğu eve Türk bayrakları asıldı.



Er Eyüp Hacıoğlu Şemdinli'de şehit oldu

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPIYORDU
5 çocuklu ailenin ikinci büyük çocuğu olan şehit Uzman Çavuş Aydoğdu’nun, babası Hacı Yusuf Aydoğdu’nun yaşadığı 2 katlı binanın en üst katını hazırlayıp kısa süre sonra nişanlısı evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Aydoğdu’nun cenazesi, yarın memleketi Adıyaman’da toprağa verilecek.

ADANA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ...
 Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu kontrol noktasına PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Er Özkan Altınok'un baba ocağına ateş düştü. 
Şehit Piyade Er Özkan Altınok'un (23) şehadet haberi, Adana'nın Yüreğir ilçesi, Dadaloğlu Mahallesi'nde oturan ve şoförlük yapan babası Celal Altınok'a, yolcu götürdüğü Niğde'nin Ulukışla Mahallesi'ne bağlı Çiftehan köyünde askeri yetkililer tarafından verildi.
4 kardeşi olan şehidin, nişanlı olduğu ve düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi.
Şehit Piyade Er Özkan Altınok'un cenazesinin Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından Adana'da toprağa verileceği bildirildi.

ELAZIĞ'DA ŞEHİT HABERİNİ ALDILAR...
Hakkari'de bombalı araçla düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Asteğmen Ömer Baydilli'nin İstanbul'da bulunan ailesi, acı haberi misafirliğe geldikleri memleketleri Elazığ'da aldı. 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen hain saldırıda şehit olan Asteğmen Ömer Baydilli'nin acı haberi memleketine ulaştı. Şehit Baydilli'nin ailesinin İstanbul'da ikamet ettiği, ancak akraba ziyareti için memleketleri Elazığ'a geldikleri öğrenildi. Şehidin babası Samim ve annesi Elif Baydilli'ye acı haberi İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, sağlık görevlileri eşliğinde misafirlikte oldukları Sivrice ilçesi Hacılar köyünde verdi. Acı haberi alan anne ve baba, ambulansla merkez Doğukent Mahallesi 57. Sokak'ta bulunan şehidin dedesi Hamdi Polat'ın evine getirildi. Acı haberi duyan şehidin diğer yakınları da eve gelerek balkona ve kapı girişine Türk bayrağı astı.
Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olan şehit Baydilli'nin iki kardeş oldukları öğrenildi. Şehidin cenazesinin İstanbul'a götürüleceği ve Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törenle toprağa verileceği öğrenildi. 

KAHRAMANMARAŞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ...
Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu kontrol noktasına, PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur'un Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. 
Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur'un (33) şehadet haberi, Andırın ilçesi, Darıovası Mahallesi'nde oturan ailesine ulaştı. Acı haberi alan anne Elife ve baba Nuri Dobur ile yakınları gözyaşlarına boğuldu.
3'ü kız 9 kardeşi olan şehidin, Hasibe Dobur ile evli ve 4 yaşında Ceylin adında bir kızı olduğu öğrenildi.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur'un cenazesinin Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından Andırın'da toprağa verileceği belirtildi.

SAMSUNLU 2 UZMANDAN HABER ALINAMIYOR
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan ve bugün PKK'lı teröristler tarafından bombalı saldırıya uğrayan Durak Jandarma Karakolu'nda görev yapan Samsunlu 2 uzman çavuştan haber alınamıyor. 
Şemdinli ilçesinde jandarma karakolunda gerçekleşen bombalı saldırıda 10'u asker 8'i sivil 18 kişi şahit oldu. Samsun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, karakolda görev yapan Samsunlu 2 uzman çavuştan haber alınamadı belirtildi. 
Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezi üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, 09.10.2016 Pazar günü PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı sonucunda şu an itibariyle 10 asker şehit, 8 vatandaş hayatını kaybetti. Adı geçen jandarma karakolunda görev yapan ve ikametgahı Atakum ve Yakakent ilçelerinde olan Samsunlu 2 uzman çavuşa ulaşılamadığı bilgisi alınmış olup, netleştiğinde bilgi paylaşımı yapılacaktır."