KARABÜK (AA) - SGK ile PTT arasında, hak sahiplerine merkezi ödeme sistemi ile yapılacak ödemelere ilişkin protokol imzalandığı bildirildi.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, sigortalı veya hak sahiplerine ödenen geçici iş göremezlik, emzirme ödenekleri, yol ve gündelik ödemeleri, hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemelerinin SGK ile PTT arasında imzalanan protokolle, SGK tarafından gönderilen ve ödeme gününden itibaren 2 ay süreyle sigortalı veya hak sahipleri tarafından alınmayan ödemelerin kuruma iade edileceğini, sigortalıların talep etmesi halinde, T.C. kimlik numarası üzerinden yapılacak ödemelerin yanı sıra, hak sahiplerine PTT kart tanımlanabileceği ve ödemelerin PTTMATİK cihazlarından ödenebileceğini belirtti.

20 Temmuz tarihinden itibaren PTT iş yerlerinden mesai saatleri içerisinde T.C. kimlik numarası üzerinden ödeme gününden itibaren 2 aylık sürede iş günü sınırlaması olmaksızın ödeneceğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ayrıca daha önce hesap tanımlaması yapılan sigortalıların ödenekleri tanımlanan hesaplara, 8 ile 14 arasında alınamayan ve kuruma iade edilen ödeneklerin sigortalıların talebi halinde de PTT bank üzerinden ödeme işlemi gerçekleştirilecektir.

Diğer taraftan kurumumuzca kamu ve özel sigortalılar ile hak sahiplerine ilk bağlanan gelir/aylık ödemeleri Denizbank ile imzalanan 31 Ağustos 2015 tarihli protokol gereği Denizbank Şubeleri aracılığıyla ödenmekteydi. Bu defa, kurumumuz ile 17 banka ve PTT arasında 'Sigortalı ve Hak sahiplerine ilk bağlanan Gelir/Aylık Ödemeleri ile Emekli İkramiyelerinin ve Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında Gelir/Aylık alanlara Promosyon Ödenmesine İlişkin Protokol' imzalanmış ve önceki protokol fesih edilmiştir.

Bankalar ve PTT arasında imzalanan protokol kapsamında, kurum tarafından ilk defa bağlanan gelir ile aylıklar ve emekli ikramiyeleri 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren emeklilik talebinde bulunan sigortalıların tercih ettiği bankalar ve PTT aracılığı ile ödenecektir.

Bu kapsamda ilk defa aylık/gelir bağlanacak sigortalı herhangi bir Banka ile PTT talepte bulunmadığı durumda bağlanacak aylık/gelir Kurum Başkanlık Makamının 13 Temmuz 2017 tarihli olurları gereği, ülke genelindeki şube ağının en yaygın olması nedeniyle Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecektir."