ZONGULDAK (AA) - Alaplı ilçesinde "Şiir Ana" olarak tanınan Kamile Kayakaçan, Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için duygu dolu bir şiir yazdı.

Kayakaçan (55), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Safitürk'ün katledildiği saldırıyı kınadığını belirterek, onun halka ve ülkesine hizmet için çalıştığını söyledi.

Safitürk'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileyen Kayakaçan, şunları belirtti:

"PKK terör örgütü tarafından odasına konulan bomba sonucu şehit olan Kaymakam Safitürk haberini televizyon ekranlarında duyduğum zaman çok üzüldüm, saatlerce ağladım. Bu ülke için şehit olan askerlerimiz, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Ömer Halis Demir ve kahramanlar gibi Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi beni derinden üzmüştür. Muhammet Fatih öyle bir hale geldi ki o artık tüm Türkiye'nin kaymakamı. Artık o, gönüllere işlendi. Onun kahramanlığını anlatan bir şiir yazmaya karar verdim. Şiiri yazarken çok ağladım. Şehit kaymakamımıza yazdığım şiiri Alaplı Kaymakamlığına teslim ettim. 'Kahrolsun PKK' diyorum. İnşallah bu terör bitecek. Devletimiz güçlü, inşallah bu PKK'yı bitirecek."

- 34 yılda 5 binin üzerinde şiir yazdım

Şiir yazmayı çok sevdiğini anlatan Kayakaçan, 21 yaşında şiir yazmaya başladığını ve 5 binin üzerinde şiirinin bulunduğunu dile getirdi. Kayakaçan, şiirlerini kitaplaştıracak maddi gücü olmadığı için sosyal paylaşım sitelerinde ve kağıda dökerek insanlarla paylaştığını ifade etti.

Kayakaçan'ın Kaymakam Safitürk için yazdığı şiir şöyle:

"Memleketimizin ilçe başıydın/Umutlarımızın ilacıydın/Hain saldırılar karşısında/Anadolumuzun sevdasıydın/Makamının değerini bilip/Milletimizle ilgilenirdin/Emeklerini esirgemeden/Düzeltmeler yapmayı becerdin/Fatih isminin hakkını verdin/Allah'ın Resulü'nün adını/Tüm yüreklerimize işledin/İlçemizin çocukları için/Hayatı hepten güzelleştirdin/Saf duyguların götürdü seni/Allah'ın yüce makamına/Fark etsek de etmesek de bizler/İçlerimizde hep var olacak/Tekerrür eden tarihi izler/Ümitlerimiz içten oldukça/Rabbimiz baktıracak gözleri/Kudretiyle saklayacak özleri."