Adana’da silahlı saldırıya uğrayan boksör kardeşlerin babası Murat Öner, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un olayla ilgisinin bulunmadığını bildirdi.
Baba Öner, yaptığı açıklamada, oğulları Bahadır, Buğra ve Alptuğ’un sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarında Devlet Bahçeli’nin Türkçülük ile ifadelerinde Bahçeli’yi övücü, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’a ise eleştirel ifadelerde bulunduğunu belirterek, "Bazı kişilerce Buğra’nın yeni doğan çocuğuna dahi edilen ağır küfürler neticesi oğlum Buğra’nın gaza gelip Olcay Kılavuz’a hoş olmayan hakaretinden sosyal medyada başlayıp telefon ile aranarak ’Cellatlarınız evinizin önünde gelin aşağıya’ diyerek düelloya davet edilmeleri neticesi korunma amaçlı yanlarına aldıkları kesici aletle buluşma yerine giden oğullarıma silah çekilip ateş edildi. Akabinde geçmişteki bazı sıkıntılar ve yalnızlığımız ocağın gençleri olarak bildiğimiz bu kişileri de göz önüne alarak direk duygusal ön yargılı Olcay Kılavuz Beyi azmettirici, hadiseyi yaptıran olarak beyanlarda bulunduk ve kirli ellerin ekmeğine yağ sürdük" dedi.

"BU SALDIRIYI YAPAN YAPTIRAN HER KİM İSE..."
Birkaç gündür sosyal medya ve ulusal basında MHP ve Ülkü Ocağı’na linç girişimini hayretler içerisinde izlediklerini belirten Murat Öner, şöyle devam etti:
"Olcay Kılavuz’u bireysel olarak suçlamamızın bir nedeni de her ne hikmetse olaya karışan karşı grubu Adana ocak başkanının profil sayfasında kahraman gösterip çocukları hain algısı oluşturuyor diye düşünmemiz ve bu duygusal anımızda mantık yürütememizdir. Tabi ki bu kargaşadan karanlık provokatörlerin faydalanıp Türkçüyü, Ülkücüye düşürüp yıllardır elde edemedikleri amaçlarına ulaşması olacaktı. İzlenim ve görgülerim Ülkü Ocağı Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un bu olay ile uzaktan yakından alakası yoktur ve bu saldırıyı yapan yaptıran her kim ise olayı basite almayıp derinine araştırıp bizi ve kamuoyunu rahatlatıcı açıklama yapıp teşkilat olarak da cezalandırılacağının inancındayım."
(İHA)