Kilis’te, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde iş makineleri hendek kazarken, bu bölgeye vatandaşlar tarlalarında çalışmak için özel izin kağıdı alarak giriyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Türkiye-Suriye sınırında tedbirler arttırılırken, Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerdeki arazilere vatandaşların girmesine izin verilmiyor. Bu bölgede tarlası olan vatandaşlar, Hudut Karakollarından günü birlik arazilerine giriş çıkış yapabilmek için izin kağıdı alıyor. Vatandaşlara, izin kağıdı alan kişiler dışında kimsenin tarlalarına girmemeleri, Suriyeliler başta olmak üzere tarla sahibi ve yakınları dışında kimsenin çalıştırılmaması yönünde telkinlerde bulunulduğu öğrenildi.
TSK, sınır hattında kritik bölgelere tank ve zırhlı araç kaydırırken, 24 saat esasına göre askerler zırhlı araçlar ile devriye geziyor. Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde iş makineleri hendek kazıyor.
Kilis Valiliği tarafından 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu arasında kalan bölge, Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında kalan bölge, Gaziantep- Kilis il Sınırı (Çangallı) - Dağ Hudut Karakolu ve Dağ Hudut karakolu ile Çobanbey Hudut Karakolu arasında kalan bölgelerde 30 Temmuz 2015 günü saat 13.00 ‘den başlayıp, 5 Ağustos 2015 günü saat 13.00’ de bitecek şekilde 7 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmişti.
(İHA)