SİNOP (AA) - Sinop'ta, Sinop Üniversitesi ve Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından "Örgün ve Yaygın Eğitimde Ekoturizm Bilincinin Geliştirilmesi" konulu çalıştay düzenlendi.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen çalıştayın açışında konuşan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Türkiye'nin büyüyen turizm destinasyonlarının başında gelen Sinop'un bu yükselişini iki sağlam ayak üzerinde sürdürdüğünü söyledi.

Söz konusu çalıştayın kentin turizm değerine önemli katkılar sunacağına inandığını vurgulayan Dalgın, şunları dile getirdi:

"Kentimizin iki turizm ayağından biri büyük ölçüde bakir olan ve görkemli güzellikleriyle göz kamaştıran ekolojik hazineler bütünü doğası. Diğeri ise bu muhteşem doğayı yıllardır örten tarihsel dokusudur. Ancak burada özellikle vurgulamak isterim ki her gizli kalmış hazine gibi bu değerler hoyratça yok edilmekle karşı karşıyadır. Bunu önlemenin en önemli yolu ise toplumun bilinçlendirilmesidir. Gerçekleştirilen çalıştayımızın amacı da budur."

Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi Yayın Editörü Prof. Dr. Nazmi Kozak ise Sinop’un tarihi ve doğal güzellikleriyle ekoturizme önemli bir örnek olduğunu kaydetti.

Çalıştaya, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Belediye Başkanı Baki Ergül, akademisyenler ve diğer ilgililer katıldı.

İki gün sürecek çalıştay sonrasında hazırlanacak taslağın kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.