SİNOP (AA) - Sinop Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu tarafından, İstanbul'da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) sonrasında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, kentteki bir pastanede yapılan toplantıda, Sinop'un artık turizmde rüştünü ispat etmiş bir il olduğunu söyledi. Sinop'ta turizm denildiğinde tüm kesimlerin en kısa sürede bir araya toplanabildiğini belirten Çetinkaya, EMITT'in bunun göstergesi olduğuna dikkati çekti.

Kendilerinin de turizmle ilgili gayret gösterdiklerini dile getiren Çetinkaya, yapılan etkinliklerle "yalnız değiliz" diye düşündüğünü kaydetti. 2015 yılında turizm sektöründe kriz nedeniyle yaşanan sıkıntının Sinop'u da etkilediğine işaret eden Çetinkaya, "Bakanlık Karadeniz'de farklı ülkelerle, farklı müşterilerle krizi aşmaya çalışıyor. Biz de il olarak hazırlanıyoruz ve bu konudaki çalışmalarımızı bakanlığa sunacağız. Bakanlığın yaptığı çalışmalar bize ne kadar katkı sağlar, onları Trabzon'da yapılacak Karadeniz Turizm Toplantısı'nda görüşeceğiz" dedi.

Sinop turizmine değinen Çetinkaya, kente gelen turist sayısında geçen yıl, 2014 yılına göre düşüş yaşanmadığını, bu yıl ise 1 milyon turisti hedeflediklerini ifade etti.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise Sinopluların elinde çok güçlü ve çok zengin bir hazine bulunduğunu, bunun çok iyi tanıtılması gerektiğini söyledi. Turizm sektöründe iş yapanların ve bürokrasinin Sinop’un turizmle ilgili hedeflerine yaklaşması konusundaki hareketliliğin umut verici olduğunu belirten Maviş, "Ben de bu umut ve çabaya kendi çapımda katkı vermeye çalışıyorum. Sinop turizminin gelişimi açısından engel olarak gördüğümüz hususları bakanımızla paylaştık. Önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımızla Sinop turizmcilerini aynı masada bir araya getireceğiz, bunun da sözünü aldık" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Baki Ergül de EMITT'te çok başarılı bir sınav verdiklerini dile getirerek, Sinop sevdalarından gelen yükümlülüklerini her yerde temsil etmek için gayretlerini sürdüreceklerini, Sinop turizmini bir başka boyuta taşıyacaklarını anlattı.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya ise fuarda Sinop ve Karadeniz'e yoğun ilgi bulunduğunu gözlemlediklerini belirterek, "Bu yaz Sinop’ta çok güzel bir sezon geçireceğiz. EMITT'teki başarımız gelecek için, diğer fuarlara katılım için bizlere büyük güç vermiştir" diye konuştu.

Toplantıya ilçe belediye başkanları ve turizm sektörü temsilcileri de katıldı.