SİNOP (AA) - Sinop Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Hasan Onur, Balatlar Kilisesi kazı çalışmalarını inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 2010 yılında başlanılan Balatlar Kilisesi kazı ekibini yönetim kurulu üyeleriyle ziyaret eden Dernek Başkanı Onur, kazı ekibinin başkanı Prof. Dr. Gülgün Köroğlu'ndan bilgi aldı.

Sinop'un her türlü tarihsel ve kültürel etkinliklerini, geçmişini araştıran, arşivleyen, kitap haline getiren, gündemde tutmaya çalışanlara destek vereceklerini ifade eden Onur, Sinop'u turizm, tarih ve kültür bilinciyle tanıtmak için uğraş verdiklerini belirtti.

"Sinop için ne yapılması gerekiyorsa yanlarındayız." diyen Onur, şunları kaydetti:

"Yurt dışında yapılan Sinop'la ilgili etkinliklere de destek veriyoruz. Bu kapsamda Balatlar Kilisesi alanında yapılan kazı çalışmalarını dernek yönetimi olarak yerinde görmek istedik. Derneğimiz adına 8 yıldır Sinop'ta çalışma yapan Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Köroğlu ve ekibine teşekkür ediyoruz. İnşallah burası çok güzel bir eser olarak ortaya çıkacak. Sinop'ta altı yerde daha kazı çalışmaları devam ediyor. Bunların da tanıtılması yönünde desteklerimiz sürecek. Amacımız Sinop'un tarihini ön plana çıkartmak."

Onur, daha sonra Prof. Dr. Köroğlu'na plaket takdim etti.