BARTIN (AA) - Bartın'da, Dünya Toplum ve Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla şizofreni hastaları, sokak tiyatrosu oynadı.

Bartın Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, şizofreni hastaları tarafından sokak tiyatrosu gösterisi yapıldı, şarklılar söylendi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Didem Ekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şizofreni hastalarının toplumdan dışlanmasına ilişkin farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. "Şizofreni bir hastalıktır, kişilik kimliği değildir." diyen Ekmen, şu ifadeleri kullandı:

"Dünya Toplum ve Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla şizofreni hastalarımızın toplumdan dışlanmaması, yanlış yorumlanması ile ilgili çalışma yapmak istedik. Bu kapsamda hastalarımızla küçük bir tiyatro oyunu ve müzik dinletisi gerçekleştirdik. Bir takım pankartlar ve yazılar astık. Şizofreni hastaları tedavi edildiğinde çalışabilen, üretebilen, kimseye zararı olmayan insanlardır. Hepimizin yakınlarında ve hepimizde görülebilecek bir hastalıktır. Lütfen hastalarımızı dışlamayalım. Hepimizin annesi, babası ve kardeşi şizofreni olabilir."

Etkinlik, kurum çalışanları ve şizofreni hastalarının çiftetelli oynamasıyla sona erdi.