ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, omurga eğriliği hastalığı bulunan 17 yaşındaki İrem Baş, hayırseverlerin yardımıyla geçirdiği ve felç olmaktan kurtulacağı ameliyatın ardından sağlığına kavuşacağı günleri bekliyor.

Doğuştan omurga eğriliği nedeniyle 15 kez ameliyat geçiren İrem, felçlikten kurtulacağı belirtilen operasyonu, yaklaşık 3 ay önce hayırseverlerin desteğiyle toplanan yardımlarla İstanbul'da özel bir hastanede geçirdi.

Omzundaki omurga eğriliği platinlerle düzeltilen ve yaklaşık 2 ay süren tedavisinin ardından taburcu edilen İrem Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yaşından bu yana birçok kez ameliyat olduğunu ve doktorların her seferinde kendisine daha iyi olacağını söylediğini anlattı.

Yürüme yetisini kaybetmesiyle ilgili 2013'te ameliyat olduğunu ve bu operasyonun ardından tamamen yürüyemediğini ifade eden Baş, şöyle konuştu:

"En son gittiğimiz doktor, 'ameliyat olmazsan felç olursun' dedi. Bu ameliyatı olursam 'yüzde 80 başarılı geçeceğini' söyledi ama 30 bin lira istedi. Hakkımda çıkan bazı haberler nedeniyle hayırseverler ameliyat olmam için yardımda bulundu. Onların sayesinde ameliyat oldum ve yaklaşık 2 ay hastanede tedavim sürdü. Şu anda yürümemde bir değişiklik yok ama iyi bir fizik tedavisi ve tuvalet ihtiyacını karşılayabilmem için de iyi bir doktor gerekiyor. Herkese bana yardım ettiği için teşekkür ediyorum. Omurga eğriliği ameliyatla düzeltilerek üç boyutlu platin takıldı. Felç olma tehlikem ortadan kalktı. Sırtım çok güzel oldu. Tek isteğim, yürümem ve tuvalet ihtiyacımı karşılayabilmem için hayırsever bir doktorun benimle ilgilenmesi."

Genç kız okula devam ettiğini belirterek, "Bu son yılım. Çünkü sınava girmem gerekiyor. Okula servisle gideceğim. Annem beni götürüp getirecek." dedi.

Anne Aliye Baş da kızının ameliyat parasını hayırseverlerin desteğiyle karşıladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bize yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşların sayesinde kızım felçten kurtuldu. İstanbul'da üst üste iki ameliyat oldu. Kızım ameliyat oldu ama tuvaletini yapabilmesi için bir üroloji doktorunun bize yardım etmesini istiyoruz. Şu anda önemli sıkıntımız bu. Fizik tedavinin ardından kızımın yürümesini arzuluyorum. Bunun için de iyi bir doktorun kas ameliyatı yapması gerekiyor."