Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, ölmek üzere bulunan bir sokak köpeğine doku nakli yaparak yeniden hayata bağladı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine Pamukkale ilçesinin Pamukkale mahallesinde yaralı ve bitkin halde olan bir sokak köpeği buldu. Kliniğe getirilen ve bir aracın çarpmış olabileceği tahmin edilen köpeğin yapılan muayenesinde sol arka bacağında büyük oranda kas ve deri kaybı olduğu, hayvanın kemiklerinin açık bir şekilde görüldüğü belirtildi. Köpeğin bu şekilde yaşamasının mümkün olmayacağını ifade eden klinik veterinerleri sokak köpeğini hemen ameliyata aldı.
Yaklaşık 2 saat süren operasyon ile köpeğin kalçasından alınan doku yaralı bacağa nakledilirken, köpek yoğun bir tedavi sürecine alındı. Sokak köpeğine nakledilen dokunun, yaralı bölge ile uyum sağlamaya başladığı ifade edildi.
Klinik çalışanları tarafından ’Dost’ adı verilen köpeğin sağlık durumunun giderek iyileşmesi sevinç yaşatırken, bir süre daha bakım altında tutulacağı kaydedildi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Hasan Kılınç, duyarlı vatandaşlar tarafından gelen ihbar üzerine sokak köpeğine ulaştıklarını belirterek, "İlk muayenesini yaptığımızda sol arka ayağında büyük bir açıklık vardı. Oradaki kas tabakası ile beraber deri tabakası da tamamen gitmiş ve kemik doku görünüyordu. Veteriner arkadaşlarımızla beraber doku nakli (greft) yapmaya karar verdik. Çok şükür ameliyatımız başarılı geçti. Şu anda Dost’un antibiyotik, ağrı kesici ve vitamin takviyeleri ile tedavisine devam ediyoruz. Hayvanımız ilk geldiğinde ayağının üzerine basamıyordu ama şu anda rahatlıkla basabiliyor. Durumu günden güne iyiye gidiyor. Dokuda uyuşma da oldu. Tamamen iyi olduğunda onu aldığımız bölgeye bırakacağız" dedi.
(İHA)