KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Abana ilçesinde su samurlarının yaşam alanlarının tespiti için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kastamonu Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Yalçın Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde yaban hayatının izlenmesi için çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.

Çalışmalar kapsamında Abana'da su samurlarının varlığını değerlendirdiklerini anlatan Uyanık, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yaz sezonu öncesinde Ezine Çayı ve çevresinde su samurunun görülmesi üzerine bölgeyi foto kapanlarla incelemeye almıştık. Yaklaşık iki haftalık bir gözlem çalışmasının ardından elde edilen görüntülerde su samurunun varlığı görülmüştü. Çalışmaların devamı olarak yeniden foto kapanları farklı noktalara yerleştirdik, araştırmalarımızı sürdürüyoruz."

KÜ Orman Fakültesi Araştırma Görevlisi Özkan Evcin de bir önceki izleme çalışmalarına göre ilçede su samurlarının yaşam alanlarının varlığından söz edilebileceğini aktardı.

Bu konudaki bilimsel incelemelerin devam edeceğini ifade eden Evcin, şunları kaydetti:

"Ezine Çayı'nda aldığımız ilk foto kapan kayıtlarında su samurunun izine rastladık ancak hayvan kendini bariz bir şekilde göstermedi. Şimdi, yeni görüntüler yakalamak için çalışıyoruz. Eğer, burada yoğun bir popülasyon tespit edebilirsek çalışmalarımızı Küresel Konumlama Sistemi (GPS) özelliği bulunan tasmalarla sürdüreceğiz."