KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde bulunan Suğla Yaylası turizmde kullanılmak üzere Azdavay Belediyesine tahsis edildiği bildirildi.

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azdavay Pınarbaşı kara yolu üzerinde bulunan yaylanın Azdavay Belediyesine tahsisinin Kastamonu ve Azdavay turizmi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Bölgeye yatırımlar yapmak istediklerini dile getiren Civelek, "Orman Genel Müdürlüğünün orman içi boşluğu olan yaylaya kalıcı yatırımlar yapılarak bölgemizin daha fazla faydalanabilmesi için belediyemize tahsisi gerekiyordu. Bu önerimizi götürdüğümüz Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu'nun destekleri ile 200 dönümü ormanlık alan olmak üzere toplam 500 dönüm arazi belediyemize tahsis edildi." diye konuştu.

İlçeye önemli turizm yatırımları yaptıklarını vurgulayan Civelek, "Çatak Kanyonuna yapılmakta olan cam terasın bitirilmesi, bölgede yapacağımız 24 dönüm gölet, en az 100 kişinin konaklayabileceği bungalov evler, doğa turizimi aktivite sahaları, kırsal turizm ve motor sporları altyapıları Azdavay'ı doğa ve kırsal turizmde marka şehir yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Civelek, hedeflerinin Suğla yaylasını ülkenin en fonksiyonel kırsal turizm merkezi yapmak olduğunu belirterek, "Bunu yaptığımızda spor kulüplerinin ve kurumsal şirketlerin kamp merkezi haline gelecek ve Kanyon ve doğa severler konaklama merkezi olacaktır." dedi.