Niğde’nin Çamardı ilçesine bağlı Yelatan köyünde yaşanan su sorununa köylüler tepki gösterirken, köy muhtarı İrfan Aslan vatandaşların çoğu zaman boy abdesti bile alamadığını söyledi.
600 haneli Yelatan köyü sakinleri köylerine gönderilen suyun yetersiz olmasından dolayı sıkıntı çektiklerini belirterek, köye 5 kilometre uzaklıktaki suyun köye getirilmesini istedi. Yelatan köyü muhtarı İrfan Aslan, köylülerle birlikte yetkililere su sıkıntısının giderilmesi için bir çok defa müracaat ettiklerini ancak bir çözüm bulunamadığını söyledi. Köye aktarılan suyun yetmediğini ve çekilen sıkıntı sonrasında bir çok sorunla karşılaştıklarını ifade eden Yelatan köyü muhtarı İrfan Aslan, "Az gelen su köyümüze yetmiyor. Arazimiz engebeli olduğu için aşağıda kalan evler su alabiliyor ancak yukarıda kalan evler su alamıyor. Bu sıkıntıyı çözebilmek için durmadan su kesintisi uygulamak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

"İŞ İSTEMİYORUZ, SADECE İÇME SUYU YETERLİ ŞEKİLDE GELSİN"
Muhtar İrfan Aslan gurbetçilerin veya misafirlerin geldiği zamanlarda su sıkıntısının daha çok yaşandığının altını çizerek, "Gelen misafirler su azlığı nedeniyle lavabo ihtiyaçlarını bile gidermekte sıkıntı yaşıyorlar. Köylülerimiz su ile ilgili olan sıkıntılarının büyük çoğunluğunu gideremiyor. Vatandaşlarımız çoğu zaman boy abdesti alamıyor. Günlerce su çıkmıyor. Köy sakinlerimizin çoğu işçi ve gariban bir köylüyüz. İş istemiyoruz, fabrika yapılmasını da istemiyoruz, sadece köye içme suyunun yeterli şekilde gelmesini istiyoruz" dedi.
Köylüler ise abdest almakta güçlük çektiklerini ifade ederek, "Köyde bir çok kişinin atı, arabası yok. Su getirecek durumu yok. Yaşlılar ne yapacak. Su sıkıntısı nedeniyle komşularımızla da kötü oluyoruz. Su açıldığı zaman bizim evimiz yukarıda olduğu için su gelmiyor. Komşumuzun evine su geliyor. Haliyle tartışmalar yaşanıyor. Yetkililerin bu sıkıntıyı gidermesini bekliyoruz" diyerek tepki gösterdi.
(İHA)