AMASYA (AA) – Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Zabıta Haftası dolayısıyla zabıta personeliyle bir araya geldi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda çalışan ve emekli zabıta mensuplarının haftasını kutlayan Üçok, zabıtanın belediyelerin aldığı karar ve yasaları uygulayan kolluk gücü olduğunu, gece gündüz demeden özveriyle çalıştıklarını kaydetti.

Belediyelerin vatandaşa dönük ve en çok haşır neşir olan yüzünün Zabıta Teşkilatı olduğunu, vurgulayan Üçok, bir taraftan kolluk görevlerini yaparken bir taraftan da vatandaşlara ve esnafa yardım etmeye çalıştıklarını söyledi. 

Göreve geldiklerinde ilk çalışmalarından birinin zabıta teşkilatını güçlendirmek olduğunu belirten Üçok, "Çünkü yetersizdi. 8 olan zabıta personelimizi 13’e çıkardık. İlerleyen yıllarda bu sayıyı arttırmayı düşünüyoruz. Zabıta birimimizin görevleriyle alakalı ve daha iyi yetiştirilmesi için eğitimler verdirmek, kurslara göndermek, vatandaşlarımızla daha çok nezaket çerçevesinde iletişimde bulunmalarını sağlamak belediyemizin asli görevidir" dedi. 

Zabıta personelinin görevlerini yürütürken yaşadıkları sıkıntı ve güçlükleri bir araya gelerek çözmeye ve daha iyi hizmet vermelerini sağlamaya çalıştıklarına dikkati çeken Üçok, "Bizim gibi kentleşmesini tam olarak tamamlayamamış şehirlerde zabıtaya çok iş düşmektedir. Zabıtanın en büyük özelliği ise hoşgörü olmalıdır" diye konuştu.

Üçok'un zabıta personeline çeşitli hediyeler verdiği toplantıya Başkan Yardımcısı İzzet Balcı, Zabıta Müdürü Selim Aksoy, Zabıta Amiri Mahmut Eroğlu ile zabıta personeli katıldı.