AMASYA(AA) - Suluova Belediyesince yarı kapalı pazar yeri ile kapalı otoparkın temeli atıldı.

Orta Mahalle Aşevi yanındaki alanda gerçekleştirilen temel atma törenine katılan Kaymakam Hayatı Taşdan, yaptığı konuşmada, idareciler olarak ilçede yaşayan halkın ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Taşdan, 1954 yılında bölgede şeker fabrikasının kurulmasıyla Suluova ilçesinin ortaya çıktığını ifade ederek, "Suluova'nın şehirleşmesiyle elbette ki birtakım ihtiyaç ve eksikliler ortaya çıkmıştır ancak yapılan ve yapılacak yeni yatırım ve hizmetlerle daha modern, yaşanılabilir bir ilçe ortaya çıkması çok uzak değil. Bu güzel hizmet halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Fatih Üçok ise ilçede ilk defa kapalı bir otoparkın temelinin atıldığını dile getirerek, "Kapalı otopark maalesef ilçemizde bulunmuyordu, bugün temelini atıyoruz ve aynı zamanda üzerinde yer alacak sebze pazarının da temelini atmış olacağız. Temelini atmış olduğumuz bu alan bin 700 metrekaredir. Bodrum katı yaklaşık 200 araçlık, otopark üst katı ise 100 civarında pazarcı esnafının yer alacağı sebze pazarı şeklinde inşa edilecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akdağ Derneği folklor ekibi gösteri sundu.

Daha sonra İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş'un duaları eşliğinde kurban kesilerek otoparkın temeli atıldı.