AMASYA (AA) - Suluova Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) 2015 - 2016 akademik yılı için yeni öğrenci kayıtları başladı.

Suluova Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Sultan Acun, başarılı bir eğitim-öğretim yılının ardından yeni akademik yıl için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Yaklaşık 430 yeni kayıtla birlikte mevcut açık olan 8 bölümde toplamda 800 kadar öğrenciyle 2015 - 2016 yılı yeni eğitim dönemine hazır olduklarını söyleyen Acun, yoğun şekilde devam eden kayıtların 3 Ağustos 2015 Pazartesi günü başladığını ve 7 Ağustos 2015 Cuma günü mesai saati bitiminde sona ereceği kaydetti.

Acun, Suluova MYO’nun mevcut 17 akademik personel, 1 idari bina, 1 eğitim-öğretim binası, 1 laboratuvar binası, 1 konferans binası, kafeterya, sosyal, sportif ve yeşil alanlarıyla yeni akademik yılına başlayacağını aktardı.

Suluova MYO'da halen Çevre Koruma ve Kontrolü, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Laborant ve Veteriner Sağlık, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Tohumculuk ve Laborant ile Veteriner Sağlık bölümünün ikinci öğretiminin açık olduğunu ve öğrenci kabul ettiğini ifade eden Acun, Suluova MYO’nun her geçen yıl büyümeye ve ilçeye katkı ve kazanımlarda bulunmaya devam ettiğini belirtti.

Daha önce internet üzerinden e-devlet uygulamasından tercihlerini yapan öğrenciler Suluova MYO'ya gelerek kayıtlarını yaptırırken öğrenciler kadar velilerin de heyecanlı oldukları gözlendi.