AMASYA(AA) - Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, ilçedeki tüm mahallelerin sokak ve caddelerinde numarataj çalışmaları başlattıklarını bildirdi.

Üçok, yaptığı açıklamada, adres bilgilerini yenileme kapsamında başlatılan numarataj çalışmasıyla bulvar, cadde ya da sokaklarda bulunan yapıların ve boş arsaların yerinde gezilerek tespiti sonrası elde edilen verilerin UAVT (Ulusal Adres Veri Tabanı) üzerine işlenerek kapı numaraları ve on basamaklı adres kodları oluşturulduğunu belirtti.

Bu sistemin esnaf ve hane sakinlerine kolaylıklar sağlayacağını ifade eden Üçok, "Sistem üzerinde oluşturulan kapı numaraları, bilgisayar destekli baskı makinesi kullanılarak özel bir plastik üzerine basıldıktan sonra tespit edilen yapılar üzerine yapıştırılıyor. Özellikle on basamaklı adres kodları, her iş yeri ve ticarethane için kapı numarasının hemen altına yazılmak suretiyle esnafımıza kolaylık sağlanması amaçlanıyor" dedi.

Üçok, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı numarataj servisince yürütülen ve ilçenin tamamında yapılacak numarataj güncelleştirme çalışmalarının, yaklaşık 3,5-4 yıl süreceğini sözlerine ekledi.