AMASYA (AA) - Suluova'da, Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında huzurevleri arasında "Bocce turnuvası" düzenlendi.

Mahmut Demir spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Havza ve Suluova Huzurevinin karşılaştığı turnuvada Suluova Huzurevi birinci oldu.

Suluova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Abdulkadir Saraç, her iki takım oyuncularını da kutlayarak, spor yapmanın yaşı olmadığını, ilerlemiş yaşlarına rağmen sportif faaliyetlerde bulunan yaşlıların gençler için iyi bir örnek oluşturduğunu söyledi.

Suluova Huzurevi Müdürü Talat Keskin de turnuvanın bakanlıkların aktif yaşlanma politikasını eyleme dönüştürmek amacıyla kurulan "Yetişkin Gençler Bocce Ligi" maçlarına hazırlık için düzenlendiğini aktardı.

Suluova Huzurevi olarak ilk kez geçen yıl Antalya'da düzenlenen "Türkiye Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası"na katıldıklarını ve Türkiye altıncısı olduklarına anımsatan Keskin, "Bu yılki turnuvada hedefimiz şampiyonluk. Yaşlılarımızın sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımlarını sağlayarak zamanlarını iyi değerlendirmeleri, moral ve yaşam sevinçlerini artırmalarını amaçlıyoruz." dedi.