AMASYA (AA) - Suluova'da İmam Hatip Okulları Platformu ilçe koordinasyon toplantısı yapıldı.

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok başkanlığında yapılan toplantıda, ilçedeki imam hatip okulları ve öğrenci potansiyeli değerlendirilerek, yapılması gereken çalışma ve planlamalar görüşüldü.

İmam Hatip Okulları Platformu Amasya İl Koordinatörü Bilal Eken, toplantı sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, platformun 2009 yılında Cumhurbaşkanı'nın himayesinde kurulduğunu, her ay il ve ilçelerde de ilgililerin katılımıyla toplantılar yaparak kararlar ve planlamalar yapıldığını belirtti.

Platformun amacının ülkedeki imam hatip okullarının altyapısını oluşturarak sayılarını ve niteliğini artırmak olduğunu ifade eden Eken, şunları söyledi:

"Milli ve manevi değerlerimize bağlı, tarih bilincine sahip ve derinliği olan bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Aynı zamanda çalışkan, ahlaklı, özgüveni yüksek, toplum sorunlarına duyarlı ve toplumla barışık nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bu Hedef doğrultusunda İmam Hatip Okullarını destekliyoruz. Okul ve öğrenci sayısını arttırmak istiyoruz."

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, Ensar Vakfı Amasya Şube Başkanı Hakkı Çıttır, İmam Hatip Okulları İlçe Koordinatörü Dursun Sarıkaş, AK Parti İlçe Başkan Vekili Seyfullah Dikmen ile okul idarecileri katıldı.