AMASYA (AA) - Suluova Belediyesi ile Amasya Şeker Fabrikası arasında yapılan protokol kapsamında "Suluova Kent Meydanı ve Cami Projesi" için çalışmalara başlandı.

Projenin uygulanacağı Amasya Şeker Fabrikası alanında gerçekleştirilen törende konuşan Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, halkın yıllardır özlemle beklediği meydan ve cami projesinin hayırlı olmasını diledi.

Proje ile ilçenin çehresinin olumlu anlamda değiştireceğini belirten Taşdan, "Şehirlerin kimliğini meydanları taşır. Bu meydanlar şehir hayatına ve halkına birer kimlik ve kültür kazandırır. İlçemizdeki bu ihtiyaç nihayet hayat buluyor. Bu güzel eserlerin yapılması kadar temiz tutulması ve korunması çok önemlidir. Bu projeye katkı sunan ve iradeyi gösteren herkese teşekkür ederim." dedi.

Belediye Başkanı Fatih Üçok ise Suluova ilçesini temsil eden bir meydanın bulunmadığını dile getirerek, 109 bin metrekarelik alanda kent meydanı, cami, parklar, konutlar, yollar, ticari alanlar, okul ve akaryakıt alanı yapılacağını kaydetti.

Üçok, meydana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" ismini vereceklerini bildirdi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş'un dua etmesinin ardında projenin başlayacağı alanda yer alan eski bir yapının yıkımı, Kaymakam Taşdan, Belediye Başkanı Üçok, eski AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, Şeker Fabrikası Genel Müdürü Hasan Çapraz ve Amasya Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Hüseyin Fakı'nın ilk kazmayı vurması ile başladı.