ZONGULDAK (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Kudüs'te özgürce namaz kıldığımız gün yine Osmanlı dönemindeki kadar dünyaya adaletin geldiğini göreceğiz. Bunda kimse tereddüt etmesin." dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda düzenlenen "Suriye Özelinde Ümmet Coğrafyası" panelinde konuşan Yıldırım, bütün Müslümanların 7 milyar insandan sorumlu olduğunu söyledi.

Dünyada meydana gelen savaşlarda yaşamını yitiren tarafın Müslümanlar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, öldüren tarafın Haçlılar, Siyonistler, Budistler ve iş birlikçileri olduğunu ifade ederek, "Dünyada Hristiyan'ın, Hristiyan'la savaştığını gördünüz mü? Hristiyan'ın, Yahudi ile savaştığını gördünüz mü? Bütün hepsi birleşmiş Müslümanları öldürüyor. Aslında 1. Dünya Savaşı bitmemiş ve ara verilmiş bir savaştır. Şimdi tekrar başladı. Buna 3. Dünya Savaşı diyorlar ama bize göre 1. Dünya Savaşı'nın devamıdır. Müslümanlar öncelikle neyle karşı karşıya kaldığını bilmelidir." şeklinde konuştu.

-"Kudüs'te özgürce namaz kılacağız"

"Kudüs'te özgürce namaz kıldığımız gün yine Osmanlı dönemindeki kadar dünyaya adaletin geldiğini göreceğiz. Bunda kimse tereddüt etmesin." diyen Bülent Yıldırım, "Bizim yüreğimizde öyle bir cesaret var ki siz hayatı sevdiğiniz kadar biz şehadeti özlüyoruz. Bizim yenilmemiz mümkün mü? Dünyada 7 milyar insanın mutluluğunu ve huzurunu düşünüyorsak, Kudüs'ü yeniden almak mecburiyetindeyiz."

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin basit bir kalkışma olmadığını, darbe girişiminin ümmetin nefes borusunu kesmek için yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ama İstanbul sembolik olarak çıkış ve akıl üretebileceği yerdir. 15 Temmuz'da o yüzden saldırdılar. Tanklarla, toplarla ve uçaklarla saldırdılar. Türkiye'den tekrar, Allah nasip ederse Şam, Kahire, Bağdat ve Kudüs'e gidilen yol açılacak. Suriye'de 1 milyon insan katledildi. Hapishanelerde 500 bin insan kayıp. Yapılanları siz düşünemezsiniz. Biz zalime karşıyız. 15 Temmuz gecesi İsrail sokaklarında 'Erdoğan rejimi' düşüyor diye çığlık atıldı. darbe girişiminde önce Gazze semaları İsrail uçakları ve insansız hava araçlarıyla dolduruldu. O 15 Temmuz başarılı olsaydı, Gazze'yi kan gölüne çevireceklerdi."