ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Esed rejimi ve Rus güçlerinin Suriye'nin Halep kentinde düzenlediği saldırılarda hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kent merkezindeki Yeni Cami'ye gelen İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Zonguldak Gönüllüleri, ikindi namazının ardından Halep'te yaşanan katliamda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup, ellerindeki Türkçe ve Arapça yazılı döviz ve fotoğraflarla Suriye'de yaşanan katliamlara dikkati çekti.

İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü Sami Güçlü, yaptığı açıklamada, Suriye'de şiddetin 2011'den bugüne kadar devam ettiğini söyledi.

Uluslararası toplumun duyarsızlığının, Suriye'de sadece insanların öldüğünü değil, dünya insanlığının da öldüğünü gösterdiğini ifade eden Güçlü, şöyle konuştu:

"Suriye'ye komşu olan ülkelerin de menfaat yarışına girdiği kahredici bir ortamda iyilik yapmaya çalışıyoruz. İran, Rusya ve Esed rejimi, Halep ve diğer şehirlerdeki kuşatma altında kalan silahsız insanlara karşı hain saldırılar düzenliyorlar. Katil ABD ve AB'nin baş çektiği bir grup ise taşeron terör örgütleri ile sınır tanımadan ülkemizi ve komşu ülke topraklarını kan gölüne döndürerek katliamlarına devam ediyorlar. Canlı veya ölü enkaz altından çıkarılan çocuk ve yaralıların görüntüleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) ve insanlığı bu soykırımı önlemek için harekete geçirmedi. Bu yüzden tüm dünya özgür halkları ve Suriye halkının gerçek dostları vicdan sahibi olanlar, ahlaki gereği olarak Halep'teki ve diğer şehirlerdeki bu kabul edilemez durumu durdurmak, değiştirmek için elinden geleni yapmalıdır. Ama yapmadı. Rusya ile İran rejimlerini kınıyoruz. Yaptıkları tahrip ve katliamların hesabını vermeleri, sonuçlarına katlanmaları gerekiyor. Çünkü ikisi de işgalci devlettir. İkisi de savaş suçu işlemektedir. Esed rejiminden Allah'ın yardımıyla, Suriye halkı intikamını alacaktır."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.