Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, salı günkü grup toplantısında Türk askeri jetini düşüren Suriye'yi net ifadelerle uyarmıştı.

Erdoğan Suriye'nin Türkiye sınırlarında oluşturduğu risklerden bahsetmiş ve buna uygun tedbirlerin alınacağını ifade etmişti.

Başbakan, "Türkiye olarak Suriye rejiminin sınırlarımızda oluşturduğu güvenlik risklerini hiçbir şekilde tolere etmeyecek, karşılıksız bırakmayacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin angajman kuralları artık bu yeni aşamaya göre değiştirilmiştir. Suriye'den Türkiye sınırına güvenlik riski ve tehlikesi oluşturacak şekilde yaklaşan her askeri unsur bir tehdit olarak değerlendirilecek ve askeri hedef olarak muamele görecektir." demişti.

Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında söylediği bu sözler Türkiye-Suriye ilişkilerinin artık çok farklı bir noktada seyredeceğini gösteriyordu.

İşte Başbakan'ın bu sözlerinin ardından bugün sınırın Türkiye tarafından askeri haretketlilik yaşanmaya başladı.

Akşam saatlerinde Hatay, Kilis ve Şanlıurfa şehirlerindeki hudut birliklerine Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri araçlarla personel ve mühimmat sevkiyatı başlatıldığı görüldü.

Şanlıurfa'da nakliye araçlarıyla Suruç ilçesine getirilen zırhlı araçların 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Mürşitpınar Karakolu'na geçtiği görüldü.

Hatay'da ise İskenderun ilçesindeki 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait bir grup askeri araç, sınırdaki ilçelere sevk edildi.

İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugayı Şehit Ahmet Tor Kışlası'ndan çıkan yaklaşık 30 araçlık konvoy ilçe merkezinden geçerek E-91 karayolundan sınıra doğru hareket etti.