Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli işadamı ve gazeteciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine başlatılan dolar bozdurma kampanyasına destek verdi. 3 gün önce başlayan kampanya kapsamında yaklaşık 1 milyon dolar, Türk Lirası’na çevrildi. 
Suriyeli İşadamları Derneği (SİAD) tarafından başlatılan kampanya, SİAD Başkanı Khaled Babli, Türkiye-Suriye Gazeteciler Çalışma Grubu Başkanı Arif Kurt, Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin’in yer aldığı basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Türk ve Suriyeli gazeteciler ile Suriyeli iş adamlarının da yer aldığı toplantıda konuşan Suriyeli İşadamları Derneği (SİAD) Başkanı Khaled Babli, 3 günde yaklaşık 1 milyon doları Türk Lirası’na çevirdiklerini kaydetti. Kampanyayı desteklemeye devam edeceklerini anlatan Babli, “Bizim derneğinin üyelerinin üretiminin yaklaşık yüzde 90’ı yurt dışına ihraç olduğu için bedeli dolar olarak geliyor. Bu yurt dışından gelen dolar yada diğer dövizi bu kampanya kapsamında TL’ye çeviriyoruz. Türkiye’nin bugüne kadar Suriye’ye verdiği destek nedeniyle, Türk kardeşlerimizin yanında durabilmek amacıyla bu kampanyaya destek vermek istedik. 3 gün içerisinde yaklaşık 1 milyon doları Türk lirasına çevirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan kampanyaya katıldı. Doları Türk lirasına çevirmeye devam edeceğiz, tüm Türk, Suriyeli kardeşlerimize de bu konuda bizde çağrıda bulunmak istiyoruz” dedi.

SURİYELİ GAZETECİLER DE KAMPANYAYA KATILDI
Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı ve Türkiye-Suriye Gazeteciler Çalışma Grubu Başkanı Arif Kurt ise Suriyeli gazetecilerin de az da olsa döviz olan birikimini bozdurarak, kampanyaya destek verdiğini söyledi. Gazetecilerin hitap ettiği okuyucu kitlelerine kampanyayı özendiren haberler yaparak da destek vereceğini belirten Kurt, “Suriyeli gazeteci arkadaşlarımızın da küçük çaplı döviz düzeyinde birikimleri vardı. Onları Türk Lirası’na çevirerek, kampanyaya katıldılar. Ayrıca bütün arkadaşlarımız, kendi mecralarında okuyucu kitlelerine, kampanyayı anlatan haber ve köşe yazıları ile de destek vereceğini söylediler. Gösterdikleri duyarlılık nedeniyle Suriyeli meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SURİYELİLERE TEŞEKKÜR
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise SİAD tarafından hazırlanan ve Türkçe, Arapça dillerde yazılan kampanyaya destek broşürünü de göstererek, Suriyeli iş adamı ve gazetecilere teşekkür etti.
Şahin, doların yükselmesini FETÖ’nün darbe girişiminde başarılı olamamasının ardından ekonomik alanda yeni bir operasyon olarak niteledi. Türkiye’nin önceki oyunlarda olduğu gibi ekonomi alanındaki oyunu da bozacağını söyleyen Şahin, “15 Temmuz’u hayal edenlerin, ipi bir yerlerin ellerinde olan kuklaların tam bir hayal kırıklığına uğradığını, Cumhurbaşkanımızın kuvvetli liderliğinde ve bu milletin ferasetinde nasıl oyunların bozulduğuna, nasıl hesapların bozulduğuna tüm dünya şahit oldu. Darbenin peşinde olanlarda büyük bir hayal kırıklığına uğradılar. Yeniden B ve C planlarını, yani o gün ulaşmak istedikleri zayıf ve içine kapanık Türkiye’yi, o gün yapamadıklarını Gaziantep’te 2 patlamayla yapmaya çalıştılar. Bizim kardeşliğimize fay hattı oluşturmaya çalıştılar. Bu da tutmadı. Bu bombaların kardeşliğimize zarar vermeyeceğini net bir şekilde gösterdik.DEAŞ, PKK, PYD, FETÖ gibi tüm terör örgütlerine karşı sağlam bir duruş gösterdik. Bu planların en önemlilerinden bir tanesi de, en kuvvetli olduğumuz büyüme gücümüz ve ekonomik istikrarımızı baltalamak için başka büyük bir oyun sergilemeye çalıştılar. Ama zaten bunun olabilirliğine karşı Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız liderliğinde, kabinemiz çok önemli tedbirleri almaya başlamıştı” dedi.
Suriyelilerin 3 milyon TL tutarında doları Türk Lirasına çevirdiğini söyleyen Şahin, “Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, O’na inanalar, sevenler, dolarlarını bozdurarak, yerli ve milli bir duruş sergiledi. Dolar bozdurma kampanyasına destek verdi. Sevindiğimiz nokta, Suriyeli kardeşlerimiz de 3 gün boyunca, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, tüm yürekleri yanımızda olduklarını gösterdi. Yaklaşık eski parayla 3 trilyon tutarında doları bozdurarak, Türk parasına çevirmiş olmaları da bizi memnun. Paranın miktarından daha önemli duruşu, niyeti ve kardeşliği bize gösteriyor. Bunu düşünen ve kampanyaya katkı veren herkesten Allah razı olsun. Safları sık tuttukça, iri oldukça, diri oldukça, bütün oyunlar bozulacak. Bütün karanlıklar aydınlığa dönecektir” diye konuştu.
Toplantı, Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çalışma Grubu Başkanı Arif Kurt, SİAD Başkanı Khaled Babli, Türkçe ve Arapça olarak hazırlanan kampanya broşürü ile hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.
(İHA)