Şanlıurfa’daki Suriyeliler, mültecilerin bulunduğu kampı ziyaret eden Vali Güngör Azim Tuna’ya, darbe girişiminin sembolü olan Boğaziçi (15 Temmuz Şehitler) Köprüsü’nün maketini hediye etti.
Şanlıurfa’ya atandıktan sonra ilk ziyaretini Akçakale’ye gerçekleştiren Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’yı ilçede Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Kutlu Ay Işık ve daire amirleri karşıladı. Vali Tuna ve beraberindekiler, kaymakamlıkta yapılan kısa görüşme sonrası Akçakale Belediyesine geçti. Belediye Başkanı Ayhan’ın makam odasında gerçekleşen toplantıda ise Akçakale ilçesinde 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası yaşanan süreç ve ilçede belediye tarafından yapılan yatırımlar ve hizmetler değerlendirildi.
Vali Tuna, Kaymakam Fırat ve Başkan Ayhan daha sonra ise 30 bin kişinin yaşadığı Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerine geçti. Kamp yönetimi tarafından karşılanan Vali Tuna’ya toplantı çadırında Kaymakam Eyüp Fırat tarafından brifing verildi. Brifing sonrası Vali Tuna sırasıyla hastane, kadın meclisi, eğitim alanı ve marketleri ziyaret ederek, Suriyeli misafirlerle sohbet ederek istek ve sorunlarını dinledi.
Suriyelilerin yoğun ilgi gösterdiği Vali Tuna, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede ve bölgedeki son durum hakkında Suriyelilerle sohbet etti. Suriyeli öğrenciler ise Vali Tuna’ya, 15 Temmuz darbe girişiminin simgesi haline gelen ve ismi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen İstanbul Boğaz Köprüsü’nün maketini hediye etti.
Vali Tuna, hediye için Suriyeli öğrencilere teşekkür etti.
(İHA)