TRABZON (AA) - Trabzon Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyetinin, Vali Abdil Celil Öz'ü ziyaret ettiği bildirildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, SYDV mütevelli heyetini makamında kabul eden Vali Abdil Celil Öz'ün burada yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdiği belirtildi:

"Sosyal Yardımlaşma Vakıfları toplum yapımızda ihtiyaçlarımıza çok uygun bir yapı. Kurulduğu günden bu yana çok önemli görevler icra etmektedir. Devlet kimsesizlerin kimsesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel özelliklerinden birisi de sosyal devlet olması, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılaması ve çaresiz insanlara yetişmesidir. Yaşlı, engelli, kimsesiz, dul, yetim gibi kişilere öncelik tanınıyor. Bunun yanında işgücü olan genç nüfusu da piyasaya, çalışmaya yönlendiriyoruz. Bu dengenin kurulmasında hassasiyet gösteriyoruz."

Açıklamada, Vali Öz'ün, vakıfların, ülkede ciddi bir boşluğu doldurmakla birlikte sosyal hayatta da belli dengelerin ve toplumsal yapının korunmasında önemli görevler üstlendiğine vurgu yaptığı kaydedildi.