SAMSUN (AA) - Tacikistan'ın Kurgan Tyube kentinin ticaret odası başkanı Kudratullo Gayratovich, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile görüşen Tacikistan heyeti, görüş alışverişinde bulundu.

Samsun'da düzenlenen gıda fuarına katılmak üzere kente geldiklerini belirten Gayratovich, "35 ülkeyle ticaret anlaşmamız bulunuyor. Türkiye de dahil, her yıl farklı ülkelerde fuarlara katılıyoruz. Katıldığımız fuarlarda hem ufkumuzu açıyoruz hem de ürünlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz." dedi.

Başkente 100 kilometre uzaklıktaki şehirlerinin ticarete açık bir bölge olduğunu vurgulayan Gayratovich, "Yüzde 70 hayvancılıkla uğraşılan şehrimizde ayrıca pamuk üretimimiz de mevcut. Bizler de iki şehir olarak karşılıklı fuar düzenleyebiliriz. Ayrıca yapacağımız ticari anlaşmayla karşılıklı işbirliklerimizi artırabiliriz. Sizleri topraklarımızda görmekten büyük mutluluk duyarız." diye konuştu.

Murzioğlu ise kentin ekonomik yapısı ve üretim faaliyetleri hakkında heyeti bilgilendirdi.

Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nin şehre ve bölgeye katkısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Murzioğlu, şunları kaydetti:

"Düzenlediğimiz fuarlarda bunu görüyoruz. Samsun, Türkiye'nin en önemli illerinden biri, aynı zamanda Türkiye'nin lojistik merkezi olma çabasında olan bir kent. Geçmişten gelen ticaret geleneğine sahip olan kentimizin sahip olduğu alternatifli üretim ve hizmet altyapıları ile potansiyeli oldukça yüksek. Bu ziyaretler çerçevesinde yapılacak temaslarla başta ticari ilişkiler olmak üzere sosyal ve kültürel ilişkilerin de önümüzdeki süreçte devam edeceğine inanıyorum. Sizinle işbirliğine her zaman hazırız."

Ziyaretin ardından Gayratovich ile Murzioğlu, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Ziyarette TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz ile TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer de bulundu.