Eski başbakan Ahmet Davutoğlu Taksim Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, “Bu darbecilere gerekli darbeyi vurduk ama halen kapalı kapılar arkasında plan yapanlar olabilir” dedi.
Darbe girişimine tepki için yurt genelinde başlayan ve İstanbul’da da Taksim Meydanı’nda binlerce insanın toplandığı Demokrasi Nöbetine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. Kalabalığa seslenen Davutoğlu, “Bu darbecilere gerekli darbeyi vurduk ama halen kapalı kapılar arkasında plan yapanlar olabilir” dedi.
Coşkulu kalabalığa seslenen Davutoğlu, “Milletimizin iradesiyle, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet yöneticilerinin güçlü iradesi ile bütün muhalefet liderlerinin dayanışması ile medyamızın güçlü desteği ile bu darbecilere gerekli darbeyi vurduk. Ama vazifemiz bitmedi. Çünkü hala kapalı kapılar arkasında plan yapanlar olabilir. Onları durduracak tek güç var, o da sizsiniz. Yüce tüm değerleri ayak altına alınan bir millet ayağa kalktıysa kimse duramaz. Demokrasimizi yıkabilirler mi ? Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’na yaptıkları gibi bir takım suikastlarla liderlerimizi durdurabilirler mi? Peygamber ocağı ordumuzu hak ettiği yere getirecek miyiz? Bu nöbetimizi mübarek olsun” dedi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise konuşmalarından ötürü eski Başbakan Davutoğlu’na konuşmalarından ötürü teşekkür etti.
(İHA)