Bütün dünyanın 15 Temmuz darbe gecesi tankın önüne bedenini siper etmesiyle tanıdığı Metin Doğan, Bursa’da öğrencilerle buluştu.
Darbecileri durdurmak için Atatürk Havalimanı’nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan, Kırcılar Ticaret Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Metin Doğan, "Gördüğüm manzara beni çok etkiledi. Birden fırladım. Askerin üzerine doğru giderken, ’Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz?’ diye bağırmaya başladım. Tank durdu, ben bağırmayı sürdürdüm. Sağ tarafımda yerde ellerinde silahlarıyla duran, sol tarafımdan kamyonun içerisinde olan askerler vardı. Bağırmaya devam ettim. Sonra tank hareket etmeye başladı. Ben de tankın sağ paletinin altına yattım. Tam o sırada durdu" dedi.

"İNSANLAR ŞOKA GİRMİŞTİ"
İnsanların şoka girdiğini düşündüğünü ifade eden Metin Doğan, "Ben bir an galeyana gelip eylemimi yapmadım. Canlı yayının yapılmış olduğu yere gitmek istedim. Ben o paletlerin altında ezilirsem, insanlar girmiş olduklarını şoktan çıkarlar ve darbeye karşı sokaklara dökülürler diye düşündüm. Devlet büyüklerinin halkı sokağa davet edeceğini hiç aklımdan geçirmedim. Benim eylemimden 1 buçuk saat sonra bu çağrıda bulunuldu zaten" dedi.

"EZİLMEK İÇİN YATTIM"
"Ömer Halis Demir’in komutanından aldığı emirde, nasıl ki Allah’a teslimiyeti vardı, ben de o an tankın önünde ezilebilmek için dua ettim" diyen Metin Doğan, "Tank hareket ediyor, ben duruyordum. Ben kalkıyorum tank yine hareket etmeye başlıyordu. Benim aklımdaysa, ya durdurmak ya da tankın altında ezilerek insanları girmiş oldukları şoktan uyandırabilmek vardı. Gaybı kesinlikle Allah bilir, ancak kullarına hissettirirmiş. İç savaşın başlamasını önleyebilmek için o tankın önüne yattım. Ben kadere inanan biriyim. Bu olaydan sonra 3 gün hiç bir yere çıkmadım. O tankı kullanan askeri subayı tehdit etmiş. Ayağına ateş edilmiş. Allah’ın beni birtakım şeyleri anlatmam için yaşatmış olduğuna inanıyorum. Özellikle gençlerin ve çocukların kahramanı olmuşken, vicdandan, cesaretten, tarihten, sevgiden, vatanseverlikten bahsediyorum. Çağrılan her yere yetişmeye çalışıyorum. Bu yüzden bugün de Bursa’dayım. Hedef kesinlikle iktidar değildi. Maksatları bir iç savaş gerçekleştirmekti. Ben bir saniye içerisinde savaş çıkabileceğini ve yüz binlerin öleceğini gördüm. Askerler arasında uyuşmazlık çıkması bu darbeyi gerçekleştiren ve destekleyenlerin işine geliyordu. Ancak darbeye karşı gelen generalleri hesaba katamadılar. Bu generallerin de uçağının, tankının, askerinin olacağını düşünemediler. Ve darbe engellendi" diye konuştu.
Metin Doğan’a teşekkür eden Kırcılar Ticaret Lisesi Müdürü Celil Kesler, kendisine plaket ve saat hediye etti.
(İHA)