GİRESUN (AA) - Şebinkarahisar'da 800 yıllık tarihi Behramşah Camisi restore ediliyor.

Belediye Başkanı Şahin Yılancı, yaptığı açıklamada, Avutmuş Mahallesi’ndeki tarihi Behramşah Camsisinin restorasyonu için çalışma başlattıldığını söyledi.

Caminin adını Mengücekoğulları Beyliği’nden Fahreddin Behramşah’tan aldığını, aynı zamanda Selçuklular döneminin varlığını da hissettirdiğini belirten Yılanıcı, şunları kaydetti:

"Bu camimiz Selçuklu mimarisi ile ziyaretçilerini büyüleyen bir eser. Mahalle halkımızın gözü gibi bakıp koruduğu bu eserin restorasyonu için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne gerekli başvuruları yapmış ve konunun takipçisi olmuştuk. Restorasyonun tamamlanmasının ardından gelecek olan tur otobüslerinin rahatlıkla giriş ve çıkışlarının sağlanması ve ziyaretçilerin daha rahat gezebilmeleri adına belediye olarak yol genişletmesi ve duvar yapımı işleri ile yolda bulunan trafonun yerinin değiştirilmesi işlemlerine başlanmış durumda."

Yılancı son olarak ilçenin Fatih Camisi, Tamzara Camisi, Meryemana Manastırı ile Atatürk Evi ve Müzesi restorasyonunun tamamlanmasının ardından Behramşah Camisi’nin de restorasyonuyla adeta bir açık hava müzesi ile truzimde ivme kazanacağını kaydetti.