AMASYA(AA) - Amasya’nın Taşova ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Orman Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TOKSOY) tarafından "Esnafına Sahip Çık" kampanyası başlatıldı.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Torun, yaptığı açıklamada, Taşova halkından alışverişlerini Taşova'dan yapmalarını isteyerek, şunları kaydetti:

"Alışverişinizi Taşova’dan yapınız esnafımız kazansın.Her geçen gün güzelleşen ama küçülen Taşova ile karşı karşıyayız. Banane anlayışını bir tarafa bırakarak küçük sanayicisi, köylüsü ve esnafı ile bu küçülmede hepimizin payı var. Birbirimizin ayağına kurşun sıkıyor, bindiğimiz dalı kesiyoruz. Fakat acı ama şu gerçekler sivil toplum kuruluşları olarak önce bizleri sonra hepimizi yakından ilgilendiriyor. Taşovalı esnafımız aynı malı satarken küçük farkla da olsa küçük hesaplar yaparak vatandaşlar ihtiyacını çevre il ve ilçelerden yapıyor. Taşovalı vatandaşlarını esnaflarına sahip çıkmaya davet ediyorum."

TOKSOY Derneği Başkanı Kazım Özdemir ise ”Komşu komşunun külüne muhtaçtır” atasözünü hatırlayarak, "Biz birbirimize her zaman lazımız. Cenazemizde, düğünümüzde, hastalığımızda ilk önce komşumuz koşuyor. Taşova'yı büyük bir gemi kabul edersek bu gemiyi batırmadan limana ulaştırmak bizim elimizde. Gelin hep birlikte bu çağrıya kulak verelim. Alışverişimizi yerli esnafımızdan yapalım, Taşova kazansın” diye konuştu.

Daha sonra kampanya dahilinde hazırlanan afiş ve broşürler ilçe merkezinde dağıtıldı.