AMASYA (AA) - Taşova ilçesinde, içinde internet hizmeti, dijital kitap içerikleri bulunan zenginleştirilmiş kütüphane (z kütüphane) açıldı.

Atatürk Ortaokulunda, okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar birçok materyalden öğrencilerin faydalanması amacıyla hazırlanan kütüphanenin açılışını, Taşova Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer yaptı.

Tümer, yaptığı konuşmada, kütüphaneden öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da faydalanabileceğini söyledi.

Z kütüphanenin rahat bir ortam sunduğunu ve klasik masa ve sandalyelerden oluşan kütüphane anlayışının dışına çıktığı anlatan Tümer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada güzel bir iş birliğinin sonucunu hep beraber görmüş durumdayız. Ortaya konulan iş, okulumuz öğrencileri ve ailelerinin hizmetine sunulan en değerli, devamlı üzerinde durduğumuz, teşvik ettiğimiz kitap okuma ve kütüphaneye olan alışkanlıkların arttırılması anlamında büyük önem kazanmakta. Projenin gerçekleştirilme amaçlarından biri okulların sadece gündüzleri hizmet verebilmesi yerine, sürekli olarak hizmet verebilecek altyapıya sahip kurumlar haline dönüştürme çabası."