Muğla’nın Marmaris ilçesinde çay ocağı işleten Taylan Öztürk, müşterilerine daha hızlı hizmet vermek için ’Ginger’ denilen 3 tekerlekli elektrikli bisikletle servis yapmaya başladı.
Osmaniyeli Taylan Öztürk (35), Tepe Mahallesi Onat Çarşısı arkasında 10 metrekarelik bir dükkanda çay ocağı işletiyor. Dükkanı küçük ancak satışları yoğun olan çaycıyı haber konusu yapan özellik ise diğer çay ocaklarından çok farklı bir anlayışla çalışması.
Öztürk, uzaktaki müşterilerine daha hızlı şekilde sıcak çay ve tost servisi yapmak amacıyla polis, zabıta ve yaz aylarında turistlerin şehri gezmek için kullandığı 3 tekerlekli elektrikli bisiklet tabir edilen ’Ginger’ aracı almaya karar verdi. Kış aylarında müşterilerinin soğuk çay ve tosttan şikayet ettiğini dile getiren Öztürk, "Yaz aylarında turistleri ginger araçlarıyla gezerken görüyordum. Akılıma bu araçla uzak müşterilerime daha hızlı servis yapabileceğim geldi ve bir adet satın aldım” dedi.
Ginger ile servis yapmaya başladıktan sonra müşteri sayısını ikiye katladığını kaydeden Öztürk, “Bu araçla müşterilerin çay ve tostlarını çok kısa sürede ulaştırarak onları memnun etmek beni çok mutlu ediyor, elektrikli olduğu içinde yakıt derdi yok. Gece ocağı kapattıktan sonra şarja bırakıyorum. 8 saat şarj olduktan sonra bütün gün serviste kullanıyorum. Çevreyi de kirletmiyor. Çaycılara tavsiye ederim” diye konuştu.
(İHA)