ÇORUM (AA) - Çorum'da damacana su satışı yapan bir kişi, iş yerinin telefon hattındaki arızasının giderilemediğini ileri sürerek müşteri kaybettiği gerekçesiyle Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde damacanalardaki suyu dökerek eylem yaptı.

Su satıcısı Abdullah Yurttaş, Türk Telekom İl Müdürlüğü önüne gelerek su dolu damacanalarını dökerek, bazı damacanaları da müdürlüğün kapısına doğru fırlattı.

Yurttaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıldır damacana su bayisi işlettiğini belirterek, telefon arızası nedeniyle 3 yıldır topladığı müşterilerini kaybettiğini söyledi. Sorununa çözüm bulunamadığını savunan Yurttaş, "İş yerindeki telefon hattımda bir sorun yaşandı. Ben de Telekom'a başvuru yaptım ama bugüne kadar 5 gün geçti ve bir çözüm bulamadılar. Müdür ile görüşmek istedim, görüştürmediler. Ben 3 yıldır bu işi yapıyorum ve abonem yaptığım onca kişi 3 günde gitti. Yazıktır, günahtır." dedi.

Esnaf olduğunu ve işlerinin aksaması nedeniyle evinin geçiminde zorlandığını ifade eden Yurttaş, "Belki yüz sefer telefon ettim. Telekom'dan arıyorlar 'çözülecek' diyorlar. Bugün yine aradılar. Bütün hakkımı arayacağım. Avukatıma haber verdim. Ben evime ekmek götüremiyorum. Benim hakkımı kim savunacak? Aralık ayının 1'inden itibaren hattım yok. Günlük 50 damacana satsam, büyük bir zarara uğradım. Maddi durumum mahvoldu, müşterilerimi de kaybediyorum. Müşterilerim bana ulaşamadığı zaman başka birini arıyor, oradan alıyor. Ben nereden bulacağım bu müşteriyi?" diye konuştu.

Türk Telekom İl Müdürlüğü yetkilileri, eyleminin ardından Abdullah Yurttaş'ın yanına gelerek bir süre görüştü.