Kütahya’nın Simav ilçesinde yapımı yılan hikayesine dönen 150 yataklı Devlet Hastanesinin temelini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu attı.
İlçenin Fuar alanında 31 bin metrekarelik alan üzerine inşasına başlanan 150 yataklı Simav Devlet hastanesinin temel atma töreninde vatandaşlara seslenen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu muhalefetin milli iradenin karşısında duramayacağını söyledi.
Muhalefet partilerinin AK Partiye tuzak kurduğunu iddia eden Bakan Müezzinoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sağ olduğu sürece, bu millet de bizimle beraber yürüdüğü sürece bilsinler ki, milli irade o tuzak kuranları ezip geçecektir. O tuzağa onlar düşecektir” dedi.
“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünü ilk defa 23 Nisan 1920 de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin alnına yazan Mustafa Kemal Atatürk’ün bir cümle daha söylediğine vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu, “O Atatürk’ten geçinenlere söylüyorum. Atatürk’ün gölgesine yan gelip de yatanlara söylüyorum. Atatürk’ü kullananlara söylüyorum. 2 tane temel cümle var. Bunlardan birisi Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir, ikincisi bu millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır diyor. O yere Atatürk’ün gölgesine yan gelip de yatarak ulaşılmaz. Alın teri, beyin teri, gönül sızısı gerekir. Milletle beraber yürümek gerekir. Ama ne yazık ki onlarda millet derdi yok. Millet ile birlikte yürümek gibi bir anlayış da yok. Az önce değerli başkanımız söyledi. Onlar konuşur, AK Parti yapar dedi. Gerçekten onlar konuşuyor, AK Parti yapıyor. Ama onlar konuşur sözünde de bir haksızlık var. Keşke doğruyu konuşsalar “ dedi.
Muhalefet partilerinin millete yalan söylediği iddiasında bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Keşke doğruları söyleseler, Keşke iftira atmasalar. Keşke dedikodu yapmasalar. Keşke kuyu kazmasalar. Keşke engel olmasalar. Doğruyu, iyiyi, güzeli konuşsalar. Ne yazık ki doğruyu konuşmuyorlar. İyiyi güzeli konuşmuyorlar. Engel oluyorlar, engel” diye konuştu.
Sağlık alanında, eğitimde, ulaşım da hava alanlarında Türkiye’yi dünya ile yarışan bir ülke haline getirdiklerini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Bakınız artık milli tankımızı yapıyoruz. İnsansız uçan hava aracımızı yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı olarak biz milli aşımızı yapıyoruz. Kan ürünü ilaçlarımızı yapıyoruz. Şehir hastanelerimizi yapıyoruz. Evet, onlar konuşacak, biz yapacağız. Onlar engel olacak, biz koşturacağız” şeklinde konuştu.
Muhalefetin engellemelerine alıştıklarına vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu, “Allaha şükürler olsun ki, biz engelli koşuya da alıştık. Engelleri atlaya atlaya koşuyoruz. Biz maraton koşucusuyuz maraton” diye konuştu.
İktidara geldiklerinde birileri gibi 3 yılda kaçıp gitmediklerini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Tam aksine 13 yıl sonra 2023 diyoruz.
13 yılda yaptıkları hizmetlerle Avrupa ülkelerinin kendilerini örnek aldığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Almanya’yı örnek gösteren değil, Almanya’nın örnek aldığı, İngiltere’yi örnek gösteren değil, İngiltere’nin örnek aldığı, gıpta ile baktığı bir Türkiye’yi milletle beraber biz yapacağız. İsteseniz de yapacağız, istemeseniz de yapacağız” dedi.
Bakan Müezzinoğlu’nun belirlenen tarihten 4 yıl sonra temelini attığı Simav’ın 150 yataklı Devlet Hastanesinin temel atma töreninde Endüstri Meslek Lisesi folklor ekibinin gösterisi beğeni topladı.
Bakan Müezzinoğlu’nun konuşmalarına vatandaşlar ellerinde bayrakları sallayarak ve alkışlarıyla destek verdi.
(İHA)