SAMSUN (AA) - Terme Belediyesi, vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirebilmeleri için çalışma yürütüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, birim müdürlüklerine bağlı ekiplerin Kurban Bayramı öncesi temizlik, denetleme, ilaçlama ve düzenleme ile kaldırım ve yol çalışmalarına hız verdiği kaydedildi.

Belediye tarafından görevlendirilen ekiplerin, halkın daha rahat, güvenli ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için bayram süresince hizmet vereceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, rutin çalışmaların yanında halkın sağlıklı ve rahat bir ortamda kurbanlıklarını alabilmesi ve salgın hastalıkların önlenebilmesi için hayvan satış yerlerinde ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirdi. Mezarlıklarda temizleme çalışmaları yapıldı. Bayram süresince nöbetçi ekipler, kesim alanlarında temizleme çalışmaları yapacak. Termeliler'in Kurban Bayramı'nı huzurlu ve güvenli şekilde kutlayabilmesi için Terme Zabıta ekipleri de yoğun mesai harcayacak. Ekipler, sık sık devriye atarak yaşanacak herhangi bir olumsuzlukta müdahale edecek."

Açıklamada, vatandaşların herhangi bir sorunla ilgili "153 Alo Zabıta" ile "0543 876 10 02" ve "876 12 00" hatlarını arayabilecekleri ifade edildi.