SAMSUN (AA) - Terme ilçesine MOBESE kurulması için çalışmalar başladı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Arıkan Yücedağ, Terme İlçe Emniyet Müdürü Lütfi Tanrıkulu eşliğinde Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret ederek, MOBESE projesi hakkında bilgi verdi

Belediye Başkanı Kul ve Tanrıkulu ile sistemin kurulacağı sahada da inceleme yapan Yücedağ, proje kapsamında ilçede 16 noktaya Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS), 3 noktaya da Plaka Takip Sistemi (PTS) kurulacağını söyledi.

Yücedağ, proje maliyetinin 3,5 milyon lira olduğunu belirterek, "Çalışmaları 2 ay içinde tamamlayarak projeyi faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Terme ilçemize şimdiden hayırlı olsun." dedi.

Kul, Terme'de güvenlik konusunun öncelikleri arasında yer aldığını dile getirerek, "Bu amaçla uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz MOBESE ilçemize geliyor. Güçlü caydırıcılığı olan bu sistem sayesinde hem emniyet mensuplarımızın işi kolaylaşacak hem de ilçemiz 7/24 kontrol altında olacak." diye konuştu.

Terme'nin geniş coğrafyası sebebiyle güvenlik ve emniyet açısından kontrolünü sağlayacak güçlü bir MOBESE sistemine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, ilçe halkının daha güvenli ve huzurlu bir yaşam sürmesine katkı sağlayacak sistemin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.